Saturday, November 4, 2006

Venkel

Eén van mijn favoriete groenten is venkel. Je kunt er van alles mee doen, rauw, koken, stoven of bakken, het smaakt eigenlijk altijd lekker. Deze keer heb ik er eens soep van gemaakt. Heel eenvoudig en snel klaar, je hebt per slot van rekening niet altijd zin om lang aan het aanrecht te staan. En het is weekend dus wat let je...lekker stokbroodje of ciabatta erbij...eet smakelijk.

Zuppa di Finocchi
(venkelsoep)


3 el olijfolie
1,5 venkelknol
1 niet te dikke prei
1 lit groentebouillon
(Of 1 lit water en 2 groentebouillonblokjes)
2 tomaten
zout, peper
2 tl citroensap

Was de venkel en de prei en snijd ze in stukjes. Doe de olijfolie in een pan en fruit de venkel en prei samen met het gepelde teentje knoflook aan, ongeveeer 10 minuten laten fruiten. Voeg de groentebouillon erbij (of water + bouillonblokjes) en breng het aan de kook, laat het zachtjes 20 minuten doorkoken.
Ontvel en ontpit ondertussen de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Maak de soep fijn in een keukenmachine of met een staafmixer, dit laatste gaat het makkelijkste. Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap en schep de tomatenblokjes in de soep. Garneer de soep met wat groen van de venkel.

(vrij naar: Italië deel 2 -AHkookboeken)

No comments: