
Zuppa di Finocchi
(venkelsoep)
3 el olijfolie
1,5 venkelknol
1 niet te dikke prei
1 lit groentebouillon
(Of 1 lit water en 2 groentebouillonblokjes)
2 tomaten
zout, peper
2 tl citroensap
Was de venkel en de prei en snijd ze in stukjes. Doe de olijfolie in een pan en fruit de venkel en prei samen met het gepelde teentje knoflook aan, ongeveeer 10 minuten laten fruiten. Voeg de groentebouillon erbij (of water + bouillonblokjes) en breng het aan de kook, laat het zachtjes 20 minuten doorkoken.
Ontvel en ontpit ondertussen de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Maak de soep fijn in een keukenmachine of met een staafmixer, dit laatste gaat het makkelijkste. Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap en schep de tomatenblokjes in de soep. Garneer de soep met wat groen van de venkel.
(vrij naar: Italië deel 2 -AHkookboeken)
No comments:
Post a Comment