Bij de poort werden we welkom geheten door de Venus van Botticelli, die deze keer niet uit zeeschuim werd geboren, maar uit zand.
Dan volgen de kraampjes met heerlijkheden uit alle windstreken van Italië elkaar in ras tempo op:
Bij de stand van Jacklyn waren o.a. heerlijke vinaigrettes te proeven naar eigen recept. Met Italiaanse grondstoffen zoals balsamico-azijn. Ik heb me ingehouden en alleen die met de witte balsamico-vinaigrette gekocht, maar ze waren allemaal even lekker.
En kijk eens hoe lekker deze broden eruit zien...dan krijg je vanzelf inspiratie.
Ferrara (in het gebied Emilia-Romagna) stond deze keer extra in het zonnetje. En voor hun specialiteiten mag je er zeker een keer naar toe.
Deze heerlijkheden lagen in de stand van Sestogusto. Enthousiaste jonge mensen die al hun producten levendig aanprezen. Daar kocht ik nog een stuk pistacchio-krokant, gemaakt met de pistacchio's uit Bronte, waar ik al eens eerder over vertelde
En denk je aan Italië, dan denkt je toch aan ook pasta; ontelbare soorten in gedroogde vorm. En demonstraties van het maken van verse pasta -al dan niet gevuld- en aardappelgnocchi.
Indrukwekkend waren ook de steltlopers met hun Veneziaanse maskers, die je af en toe tegenkwam.
3 comments:
Na zo'n dagje heb je echt het gevoel of je al een mini vakantie gehad hebt, niet? Mooie foto's.
Yvette
Lien wat een gezellige dag en leuke sfeerfoto's...waarom ga ik nou compleet de andere kant op met vakantie? Vraag ik me toch af na het zien van je foto's..
Ben nu weer helemaal (terug) in Italiaanse sferen- Wat een smakelijke impressies!!
Post a Comment