Wednesday, February 14, 2007

Dronken Valentijn

(Post in English? please scroll down!)
Tja ik wilde toch iets maken voor Valentijnsdag...maar wat? Ik heb wel een hartvormige bakvorm, maar geen zin om een taart te bakken. Na gebak komt het eerst chocola in me op, dus het leek me wel eens leuk om wat met chocola te doen. Ik herinnerde me ons tripje naar Duitsland waar ik in een hele luxe winkel heerlijke in drank gewelde fruitstukjes omhuld met chocolade heb gekocht. Dat was werkelijk erg lekker. Nou als je dan helemaal teleurgesteld bent omdat je wéér geen valtentijnskaart hebt gehad...troost je dan met deze dronken Valentijnschocolaatjes...
.
Dronken fruitbonbons
Ingrediënten:
-diverse stukjes gedroogd fruit
-likeur of andere sterke drank naar smaak
-pure en/of witte chocolade
-eventueel decoratie (gekleurde korrels e.d.)

Doe 24 uur van te voren de gedroogde vruchten in de sterke drank, zodat ze zich goed vol zuigen. In mijn geval:
-Gedroogde ananas in Malibu (Rum met kokossmaak)
-Mango in Grappa
-Abrikozen in Strega
*

Smelt de chocola au-bain-marie (chocola in een schaaltje dat boven een pannetje heet water hangt, maar het water niet raakt). Prik de stukjes fruit aan bijv. een saté-prikker, haal ze door de chocolade en leg ze op een stuk bakpapier. Decoratie kan je er meteen op doen zodat het in de nog vloeibare chocolade blijft plakken. Je laat de chocolade afkoelen tot hij weer gestold is...en dan op zoek naar een Valentijn om ze mee te delen! Of je eet ze lekker zelf op ;-) Heel simpel en makkelijk....en erg lekker!!!

*Liquore Strega ('Strega' betekent heks) is een Italiaanse likeur uit de provincie Campania (Zuid Italië). Uit Benevento om precies te zijn. Hij werd voor het eerst gemaakt in 1860 door Guiseppe Alberti, Piazza V. Colonna te Benevento.
De alcohol wordt met angelicawortel,diverse andere aromatische kruiden én wat saffraanpoeder (vandaar de gele kleur) getrokken, waarna het nog een lange tijd narijpt in houten vaten. De Strega heeft een hoog alcoholpercentage, van 40-45º, maar toch een zachte, prettige smaak. Je kunt het puur drinken of met water, maar wordt ook in cocktails gebruikt.*******************************
Drunken Valentine
I wanted to make something for Valentine's day, but didn't know what. I have a bakingtin in the shape of a heart....but I just didn't feel like baking a cake. Second thing that comes to mind is chocolate. So I decided to do something with that. recently we went on a trip to Germany and bought some delicious alcohol-soaked fruits covered in chocolate....that's simple and very good. So there we go...
Drunken Fruitchocolates

Ingredients:
-Small pieces of dried fruit, like mango, pineapple, apricot etc.
-liquor you like (rum, Gran Marnier, grappa etc.)
-dark and/or white chocolate
-(optional) decorationsprinkles

You can use your own combination of course, these were mine:
-Mango soaked in grappa, coated with dark chocolate and decorated with chopped pistacchios
-Pineapple soaked in Malibu (rum with coconut)coated with dark chocolate and decorated with golden sprinkles
-apricotpieces soaked in Strega Liquor (Italian) coated with white chocolate and decorated with small red sugar hearts.
It's very simple: melt the chocolate au-bain-marie, put a piece of fruit on a skewer and drag it through the melted chocolate and put it on a piece of waxed paper. Decorate while the chocolate is still wet. Happy Valentine's day!

7 comments:

Ellen said...

Zwijmel en Zucht...

Soepkipje said...

Oh Lien toch.......inderdaad Ellen zwijmel en zucht

Arden said...

Ik sluit me aan bij de vorige twee spreeksters ......zwijmel en zucht!

Lever je ze ook op bestelling :-))?

Baking Soda said...

Zwucht en zijmel! Wat een prachtige foto's Lien!

Gea said...

Wauw!

Anonymous said...

Wat een geweldig en lekker idee Lien.
Als ik af en toe die lekkernijen van jullie voorbij zie komen voel ik me een echte MUTS. Ik zou er nooit opkomen in ieder geval. Groetjes Wil V.

Lien said...

Bedankt voor alle complimenten. Toch was het maken echt heel simpel.
Ik had de eerste keer de bonbons op een rooster gelegd....dat was niet slim, kon ze niet meer goed van het rooster halen en daardoor brak de onderkant van de chocoladecoating. Gewoon op bakpapier dus....weer wat geleerd.