Thursday, November 9, 2006

Hot Dog

Je kunt het ook gewoon broodje worst noemen natuurlijk, maar ach dat klinkt toch minder. Natuurlijk is zo'n broodjes het lekkerst als je hele verse broodjes hebt...en die bak je gewoon zelf!Je kunt ze ook makkelijk invriezen, dus maak er gerust wat meer....als die de diepvries nog zien tenminste!

Hot Dog broodjes
(8 broodjes)

2 tl droge gist
60 ml melk (kamertemp.)
1 ei
2 el suiker
1/4 cup aardappelpuree
(vers of instant)
3 el zachte boter
1/4 tl zout
280 g bloem
1 el gluten (optioneel)
wat boter om te bestrijken

Los de gist op in de melk . Doe in de mengkom (bijv. van de standmixer) het ei, suiker, aardappelpuree, boter, glutenpoeder en zout. Roer dit door elkaar. Voeg dan geleidelijk de bloem toe en kneed het deeg tot het van de zijkanten van de kom los komt.
Laat het nog 1 minuut kneden en voel of het eventueel water of bloem nodig heeft.Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met plastic en laat het rijzen tot het 2x zo groot is (ongeveer 1,5 uur).

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm nu de broodjes tot compacte rolletjes van ongeveer 14 cm lang. Laat ze nogmaals rijzen onder ingevet plastic tot ze zich verdubbeld hebben.
Verwarm ondertussen de oven voor op 210 ºC en bak ze tot ze goudbruin zijn: ongeveer 12-15 minuten.
Haal ze uit de oven en strijk met een kwastje wat gesmolten boter erover en laat afkoelen.

Lekker dus met (knak)worstje naar keuze (dit waren Duitse bio-runderworstjes), met natuurlijk mosterd, ketchup, eventueel gebakken uitjes, mayo.....wat je zelf maar lekker vindt.
Eet smakelijk!

Tip: Heb je geen worstjes, maar bijv. hamburgers of iets anders, maak er dan gewoon een andere vorm van, die je zelf wil.

No comments: