Monday, November 6, 2006

A girls best friend....

Ik hoop niet dat je denkt dat ik het nu over diamanten heb...want wat heb je daar nou aan als er ook chocola is?! Soms is het gewoon lekker en soms troost het je een beetje. Bijvoorbeeld als je bijna ontploft van ergernis omdat je oude fototoestel idioot begint te doen en elke drie foto's nieuwe batterijen eist. Terwijl hij toch al niet de goede kleuren wenst te geven. Dus dan lig je daar op de grond (ja je doet wat voor het beste licht), alles ingesteld en je wilt afdrukken...piep piep change battery..Grrrrrrr. Dat hij nog steeds niet met een klap tegen de muur is gevlogen is alleen maar te danken aan mijn ijzeren zelfbeheersing en dat stukje chocoladecake. Ach soms moet je wel.
Hier een recept van een chocolade cake, die net zo lekker is als hij klinkt en net zo slecht voor de lijn als hij lekker is.......mmmmm. Je kunt de amandelen ook vervangen door hazelnoten. Ennuh, misschien helpt het ook wel bij het uitzoeken van een nieuwe camera...goed idee....

Chocolade-espresso cake

200 g (extra) pure chocolade
1 el espressokoffie
1 el cognac of rum
150 g kristalsuiker
150 g boter
100 g gemalen amandelen
5 eieren
poedersuiker voor serveren

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Hak de chocola in stukjes en laat het smelten met de boter, suiker, cognac en espresso in een schaal boven een pan met heet water. Roer het goed door en als alles gesmolten is haal het van het vuur.

Voeg de gemalen amandelen toe en daarna één voor één de eierdooiers erdoor mengen. Klop de eiwitten stijf, roer dan enkele eetlepels door het chocolademengsel om het wat lichter te maken en vouw daarna de rest van het geslagen eiwit voorzichtig erdoor.

Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm (of taartvorm van 20 cm doorsnede) en bak ongeveer 50 minuten. Laat het eerst wat afkoelen voor je het uit de vorm haalt. De cake zal waarschijnlijk.wat inzakken, maar dat hoort zo. Bestuif met poedersuiker en mmmm.....genieten maar.

(bron: "Old Food"-J. Dupleix)

1 comment:

Baking Soda said...

Ah nee hè zou dat het bij mij ook zijn? Dat stomme ding roept al een week "accu leeg" en ik (technically challenged) maar batterijen vervangen... Jammer dat er niet een schermpje is met "vervang toestel"!