Gelukkig zijn er ook heerlijke broden die wel makkelijk zijn. Vandaag een brood uit de broodbakmachine, makkelijker kan het toch bijna niet! Het is een heel sappig brood, luchtig en vol met verschillende meelsoorten, zaden en pitten en natuurlijk mét worteltjes. Het brood is lekker met zoet, maar ook met hartig beleg. Eet smakelijk.
Meergranen-wortelbrood
1 tl droge gist
200 g bloem
100 g speltbloem
100 g volkoren tarwemeel
50 g volkoren roggemeel
30 g tarwezemelen
2,5 el lijnzaad
3 el zonnebloempitten
25 g graanvlokken (bijv. havervlokken)
25 g boter in kleine stukjes
1 el suiker
1 el gluten
1 tl zout
175 g geraspte wortel
± 230 g water (dit hangt een beetje van de sappigheid van de wortel af)
Doe deze ingrediënten in je broodbakmachine en bak het brood op het volkorenprogramma (Bake -Whole Wheat), size L of XL (mogelijk bij de Panasonic 253)
No comments:
Post a Comment