Saturday, September 1, 2007

Koken op vakantie (4)

(in English, please scroll down)
Nou nog ééntje dan van koken op vakantie. Anders is het ook zo sneu; heb ik de foto voor niets gemaakt, terwijl het gezin buiten op het terras zat te rammelen omdat het zo lang duurde voor de foto gemaakt was... . De aubergines zijn al langs geweest in een receptje, de gebakken bloemen en nu is het de beurt aan de courgettes.

Ook die zijn er in verschillende vormen en deze leuke ronde riepen in de winkel er gewoon om gevuld te worden. Ook dit is weer een makkelijk recept, zoals dat past bij vakantiekoken. Het is eigenlijk vooral de vorm die het zo leuk maakt. Maar natuurlijk kan je deze heel goed ook hier maken, in een 'gewone' langwerpige courgette.

Zucchini Tondi ripieni
(gevulde ronde courgettes)
4 ronde courgettes (of 2 medium lange)
± 300 g kalfsgehakt (of rundergehakt)
1 klein ei
1 kleine ui of sjalot, gesnipperd
1 (niet te groot) teentje knoflook, geperst
klein bosje (platte) peterselie, gehakte
1/2 tl droge tijm
halve winterpeen, in julienne gesneden (als lucifers)
peper en zout, naar smaak*

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal of braadslede in met wat olijfolie.

Snijd een héél dun plakje van de onderkant, zodat de courgette beter blijft staan. Snijd dan klein kapje van de ronde courgettes af en hol hem uit met een lepeltje. (lange courgettes in de lengte halveren en uithollen).

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vul de courgettes ermee. doe de bovenkantjes er weer op, giet er nog wat olijfolie over en zet ze in de ingevette ovenschaal. Zet ze ongeveer 30 minuten in de oven. De courgettes zelf zijn nu nog niet helemaal zacht, maar hebben nog een beetje een 'bite'. Serveer bijv. met een groene salade en wat gebakken aardappeltjes. BUON APPETITO!

* Eet liever geen rauw gehakt om te proeven of er genoeg zout en peper e.d.. Bak in plaats daarvan een klein stukje gehakt in een pannetje om zo te proeven.
****************************************************

Holiday cooking (4)

I know, I know... I keep rambling on about this holiday cooking, though the summer seems to have skipped a year and holidays are long over. I promise, just this last one.

It's also very do-able at home and if you can't find these round zucchini, you can use whatever shape you can get. It's a quick dish and that can come in handy whether on holiday or not. They just look so cute these round zucchini's. And they just begged me to stuff them... so I did.

Zucchini Tondi ripieni
(stuffed small round zucchini)

4 round zucchini's (or any other shape)
± 300 g minced veal (of minced beef)
1 small onion, chopped
1 small egg
1 small clove of garlic (grated or finely chopped)
small bunch of flatleaf parsley, chopped
1/2 tsp dried thyme
a large carrot, cut in thin lucifers
salt and pepper, to taste

Preheat the oven to 400ºF. Grease an ovendish with some olive oil.

Cut a thin slice of the bottom of the zucchini, so it can stand. cut of the top and scoop out the zucchini with a spoon.Mix all the ingredients and fill the zucchini's with the stuffing and place the tops back on. Place in the oven dish and bake for about 30 minutes.

The zucchini still have a bite and a lovely crunch to it in contrast with the succulent meat mixture. BUON APPETITO!

No comments: