Sunday, March 25, 2007

Circus

(sorry just in dutch this time)

Ik vertel eigenlijk niet zo vaak over de gewone dingen in mijn leven; het zijn eigenlijk meestal recepten met korte inleiding. Dat komt omdat ik me altijd afvraag of mensen wel op mijn gewone dingen zitten te wachten; maar ja dat zal wel de aard van het beestje zijn. Vandaag dan toch eens een kijkje achter de schermen. En een verrassende mededeling: Ik ben namelijk gek op circus.

Mensen die mij een beetje kennen kijken nu verbaasd: 'je bent toch helemaal geen circustyp?!' Maar mensen die mij goed kennen, die snappen meteen dat het niet over een gewoon circus gaat, maar over het 'prijzencircus' dat afgelopen zaterdagmorgen om 8.00 van start ging bij V&D.

Het is een afwijking misschien, maar ik verheug me op de folder...ben teleurgesteld als er niet iets in staat waar ik werkelijk om 8.00 uur voor op de stoep moet staan. En dat is helemaal zo, als een enkele keer het zo dramatisch is, dat ik er zelfs niet eens heen hoef. Maar deze keer dus wel...vrijdagavond al aangekondigd dat ik zaterdag 's morgens vroeg weg moest. De kinderen wilden graag mee. Zaterdagochtend bleek de oudste toch geen puf te hebben uit bed te komen (ze had later spijt, maar ja...) dus stapte ik met onze jongste in de auto. Buggy achterin...nee niet voor het kind, want die moet lopen (en als het even kan de buggy duwen), maar om de boodschappen te vervoeren. We gaan op tijd (het werd 9 uur), niet omdat ik bang ben dat alles weg is, maar omdat het er zo verstikkend, afschuwelijk druk wordt na 10 uur/half elf, dat je snel wilt vluchten, ja zelfs ik.

Ik heb een lijstje waar ik me redelijk strak aan houd. Gelukkig kan ik sommige dingen niet vinden, heb later geen zin meer om terug te lopen of het valt in het echt gewoon tegen, dus dat scheelt dan alweer. Maar wat dacht je van deze leuke laarzen, voor als ik in de tuin moet werken. Mijn oude (een maatje kleiner en dus eigenlijk te krap) worden al bijna ingepikt door onze dochter. Ik heb overigens de voorste gele gekocht. Groen en roze zijn niet echt mijn kleuren.
Maar wat deze keer vooral leuk was, dat er etenswaren te koop waren. Vaak is dat niet zo, omdat er hier geen "le Marche"-afdeling is. Gelukkig doen ze er tegenwoordig alles aan om toch alle aanbiedingen paraat te hebben.

En dus verdwenen (na betaling uiteraard!) in mijn tassen aan de buggy o.a.; heerlijke buffelmozzarella, kaasbroodjes, kip-kerrie salade en een enorme doos trekdrop, je weet wel die drop waar je echt lekker zwart/grijze tanden van krijgt. Ik had niet veel tijd om te bakken natuurlijk dus kijk links eens even naar deze likkebaardende selectie van Baklava.

Nog zo'n flinke streng knoflook...dat wordt knoflook eten hier! En een kistje heerlijke (Spaanse) aardbeien. En ondertussen waren de zoon en ik wel moe in de benen, maar we zijn ook nog naar de markt gesjokt om vis te halen...want het was ondertussen lunchtijd. Jongste zoon; je bent een dappere held zo lang met je moeder te shoppen, petje af!

En aangezien ik vandaag (zondag) wist dat we er de hele dag niet zouden zijn, moest ik meteen wat met die hele mooie aardbeien doen...nou ja dan was ik 's middags tenminste ook van de straat. En met zo'n hele kist kan je héél wat doen.......maar dat hoor je de volgende keer.

7 comments:

Anonymous said...

Leuk Lien, ik ken dat wel.20 keer het blaadje doorlezen zodat je zeker weet dat je alles hebt gezien en dan een lijstje maken. Ja, ik ben ook geweest. Lekker wat te snoepen ingeslagen; ouderwetse pindarotsjes, nougat en caramels. Zo slecht voor tanden en lijn, maar lekker !
groeten Renée

Marl1 said...

Was al zo benieuwd: nu hoor ik eens waarom dat circus zo leuk is....! Die vrolijke laarsjes- ook geen slechte koop!
Maar goed dat hier geen V&D 'in de buurt is'...
En de aardbeien: da's een echte cliffhanger!!!

Ellen said...

Ik ben benieuwd wat je met de aardbeien hebt gedaan Lien ;o))

Ellen said...

Hhe, mijn berichtje is (weer) net geplaatst. Kluns dat ik ben. Maar ik zei dus dat ik benieuwd ben naar je aardbeien verhaal ;o)

Ellen said...

En weer is mijn berichtje er niet... eens even kijken... Ooohhh.... ahaaa.. hihi, ik zie het al. Ik moet gewoon even geduld hebben. Sorryyyy ;o))

Lien said...

Ja ellen het is even een klein beetje veranderd. de comments moeten tegenwoordig eerst langs mij en komen niet direct op het scherm. Omdat ik nu net achter de PC zit, ging het nog snel, maar het kan ook langer duren..geen paniek, komt goed!

Baking Soda said...

Gemist! Echt helemaal gemist deze keer. Ik stond namelijk bij de Bijenkorf op de stoep voor aanbiedingen die pas deze week ingaan...
Gelukkig ben je een waardig vervanger ;-)