Sunday, December 31, 2006

Tradities en kerstvakantie

Van huis uit neem je tradities mee die je moeder ook deed rond deze periode van kerst en oud en nieuw. Je laat sommige ook achterwege trouwens. Nu de kinderen wat groter worden komen er ook steeds meer dingen bij die blijkbaar elk jaar opnieuw voorbij komen en zo ook traditie worden. We zijn altijd zóveel van plan los van alle bezoeken; van knutselmiddagen tot zelf gevulde pasta maken, van speciale kerstlego in elkaar zetten tot zalmsalades, Kerstkoekjes bakken en versieren etc. etc. Ieder jaar begin ik al voor de vakantie te roepen dat we flexibel moeten zijn, dat het misschien wel niet allemaal lukt.... ach ja je moet jezelf toch proberen in te dekken.

Maar de kinderen verheugen zich vooral op het bakken en versieren van kerstkoekjes. Meestal op of voor één van de kerstdagen, maar dit jaar werd het wat later. Want gelukkig zijn we dus flexibel. Je kunt het met ieder rol-en-steek-uit-deeg doen. Ik geef dan ook geen recept. Ik probeer zelf ieder jaar een ander, da's ook traditie :-)

We gebruiken één middag om de koekjes te maken, deeg uitwegen, kneden, koelen, rollen, uitsteken en bakken.

En de middag daarna om ze te versieren, dat is natuurlijk het hoogtepunt. We gaan ons hoofd dan maar niet breken over de hoeveelheid E-nummers, kleurstoffen, kalorieën of andere lastige dingen...dat hoort er gewoon bij. Dus schrik niet van de enorme hoeveelheden gekleurde korreltjes, bloemetjes, pillen, glazuurzakken en gelschrijfstiften. Tot slot nog een paar foto's van de eetbare kunstwerken, ze worden ieder jaar mooier!

1 comment:

Arden said...

O, wat heerlijk om te zien allemaal!! Ik mis dat wel nu mijn kinderen volwassen zijn! Geniet ervan!