Wednesday, November 15, 2006

Toffe peren

Met een vriendin ging ik pas naar de Hanos, een horeca groothandel. Kortom alle lekkere etenswaren bij elkaar. Nou snap je dat dat een Walhalla is voor iemand die graag lekker eet, kookt én shopt. Zo iemand als ik dus ;=). Kwijlend langs de kaas-, patisserie- en vleesafdeling, maar ook de hoek met verse groente en fruit vind ik geweldig. Lieve babygroentetjes, mini ananasjes, tropische vruchten. Paddestoelen in allerlei soorten...noem maar op.
Daar zag ik eindelijk eens Kweeperen, waarvan ik altijd nog eens jam wilde maken. In Italíë hebben ze dat in potjes tussen de aardbeien en dergelijke staan, maar ik was ze hier nog niet tegen gekomen.
Het is een heel oud fruitras en komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee.
Ze zijn rauw niet te eten, knetterhard en bij het gewoon doorsnijden moest er aardig wat kracht en een mega-mes te pas komen. Deze toffe peren had ik alvast in de tas. Nu nog op zoek naar een recept .....

4 comments:

Soepkipje said...

In "De Kunst van het Bakken" van Alford en Duguid staat een recept voor Provencaalse kweepeerbroden. Als je dat ook nog eens wil proberen hoor ik het wel. Kweeperen kun je in Turkse winkels nog wel eens vinden.
Mooie foto weer Lien!!!

Anonymous said...

Ik heb ooit kweeperengelei gemaakt, maar heb het recept niet meer. Het was ook niet echt goedgelukt, beetje te lopend allemaal. Nu even naar Soepkipje voor het recept van dat provencaalse kweeperenbrood. Ik heb namelijk ook van iemand een hele tas iweeperen gekregen. Je kunt met je kweeperen ook snoepjes maken. Bij google intikken recepten met kweeperen, kom je al een heel eind, maar dat heb je vast al ondervonden...
Als je ze een tijdje laat liggen, gaat je hele kamer er lekker naar ruiken, is toch al iets hé
Groetjes,

Yvette

Lien said...

Ja ze ruiken inderdaad heerlijk! Soepkipje...dat recept kom ik opvragen als ik nog eens kweeperen vind, deze zijn al op! Morgen het resultaat!

Baking Soda said...

Dat wilde ik net zeggen, de geur is heerlijk vind ik. De gelei die ik ervan gemaakt had deed eigenlijk geen recht aan het lekkere ruikje. Ben benieuwd hoe die van jou is.