Friday, November 17, 2006

Kroonjuwelen

Ik werk graag met mijn Kenwood. Ik heb geen dag spijt dat ik hem heb gekocht. Even dacht ik nog dat ik eigenlijk beter de grotere uitvoering had moeten kopen, maar nee...eigenlijk kan ik in deze "chef" alles maken wat ik wil en heb ik zelden het idee dat het niet past. Kortom een tevreden mens.
Ik hoor je denken...daar komt een MAAR...en dat is ook zo. De K-garde en de kneedhaak worden zoveel gebruikt dat het echt al aan ze te zien is.
Nou zou het natuurlijk kunnen dat ik een rauw-douwer ben, en ze in de vaatwasser gooi in plaats van ze netjes met de hand af te wassen. Maar ik heb ook mijn bedenkingen bij de kwaliteit. Toen ik het hele handeltje kreeg (via Internet) had ik al snel problemen met de schroefdraad en stelschroef die boven in de gardes zitten. Die waren van aluminium en bij het instellen van de juiste hoogte werden die al snel beschadigd zodat ze niet meer wilden schroeven. Een nieuwe schroefdraad was niet te krijgen want het was een Engelse en die is net anders dan onze schroefdraden....
Dus na wat gemail met Engeland lag er zo maar een envelop op de mat van Kenwood met 3 RVS schroeven en stelring. Helemaal gratis. Fantastische service dus!!! Dat was vorig jaar rond de zomer en er werd ondertussen flink geklopt, gekneed en gedraaid met de Kenwood. Meer dan ooit te voren eigenlijk.

Maar (..daar heb je hem weer..) goed op een gegeven moment moest ik echt op zoek naar vervanging, want ik wilde toch niet wachten tot we de hele coating hadden opgegeten. Ik had ondertussen gehoord dat alle gardes er nu in RVS waren. Dat is precies wat voor mij, die kunnen in de vaatwasser én verliezen geen coating. Uiteindelijk gevonden en besteld via Internet. Deze week kwam de UPS aan de deur met een wel erg grote doos. Ik had meteen het idee dat het verkeerde besteld of bezorgd was.....

Toen het karton verwijderd was kwam een grote glimmende doos tevoorschijn. Tja het opschrift leek toch wel te kloppen, maar wat zat er in hemelsnaam allemaal in die grote doos.... zouden ze me er een machine bijgedaan hebben????

Na eerst een laag donkergrijs schuimrubber eruit gehaald te hebben, kwamen ze te voorschijn. Glimmend als de Kroonjuwelen van Elisabeth II. Wauw ik moest even gaan zitten. Het zag er inderdaad wel heel koninklijk uit.

De gardes moesten diep uit het donkere schuimrubber gehaald worden. Ze voelden héél mooi en zwaar, glad en alsof deze werkelijk nog langer mee zouden gaan dan de machine zelf! De hele verpakking ademde luxe en kwaliteit uit. Ja daar ben ik wel heel blij mee.

Maar (alweer) dan begint mijn Nederlands hart te spreken....Wat moet ik met die doos, waar laat ik dat nou weer en wat moet ik erin doen? Weggooien is natuurlijk zonde, want dat heb ik dus ook betaald. Waarom laten ze mij zo'n dure doos betalen, had dat nou niet anders gekund? Zelfs dat mooie grijze schuimrubber is te mooi om zo maar weg te gooien, maar wat moet je ermee? Want zeg nou zelf, die doos is toch écht overdreven als je al dat schuimrubber eruit haalt!!!

De gardes heb ik ondertussen op de juiste hoogte afgesteld. Mijn oude gardes weggegooid. Het schuimrubber heb ik maar weer in dat grote blik gedaan, de deksel erop....tja, en de garage is nu dus alwéér wat voller. Misschien nog iemand die dringend verlegen zit om mooi donkergrijs schuimrubber of een groot (maar ook weer niet al te stevig ) blik met opdruk?

4 comments:

Anonymous said...

Kun je in dat blik geen meel bewaren. Ik doe dat in verschillende blikken en ben er heel tevreden over. Alleen zo'n groter blik mis ik nog wel eens voor bijvoorbeeld 5 kg van een meelsoort. Misschien is dat een tip voor jou.

Yvette

Lien said...

dat zou een idee zijn, maar het is geen stevig blik, Ik schat dat er wel 15 kg meel in kan en dan kan je hem niet verplaatsen zonder het blik te mollen. Ik heb mijn meel in plastic 'containers' die beter afgesloten kunnen worden dan zo'n blik...1x beestjes was genoeg en zo droogt mijn meel ook niet uit.

Baking Soda said...

Ohh, wat een doos voor die drie dingen, jeeetje! Maar, ik denk wel dat je erg blij bent met de rvs kloppers. (Dat was doorslaggevend voor mijn keuze mixer. Nog niet eens de grootte maar de stevigheid van de kloppers en de schildjes bovenaan) Wat zijn ze loeizwaar he?

Anonymous said...

Misschien iets voor de komende tijd om er een surprise van te maken?