Saturday, October 21, 2006

Zoutje?

Dit koekje valt onder de Italiaanse noemer `Salatini´.Dat zijn ´kleine zoutjes´. Dus voor bij de borrel, als hapje bij het aperitief en zo. Ze zijn makkelijk te maken.

Salatini al Parmigiano

175 g gezeefde bloem
115 g fijngeraspte parmezaanse kaas
snufje zout
115 g boter in stukjes
60 g walnoten, geroosterd en fijngehakt
± 2 el melk
1 groot ei

Meng in een kom de kaas, zout en bloem. Voeg de boter toe en werk het door het meel bijv. met een vork of foodprocessor tot het mengsel kruimelig is. Schep de walnoten erdoor.
In een ander kommetje de melk en het ei klutsen. Giet dit over de droge ingrediënten en roer het door. Kneed dan het deeg samen en maak er een bal van.,Vooral niet langer kneden dan noodzakelijk, anders zijn de koekjes straks niet bros, maar taai. Snijd de bal doormidden en maak van elk stuk een rol van ongeveer 3 cm doorsnede. Wikkel deze rolletjes in huishoudfolie en leg ze in de koelkast: minstens 4 uur, maar een hele nacht is ook prima.

Verwarm voor het bakken de oven voor op 210 ºC. Leg bakpapier op een bakplaat.
Haal de rollen uit de koelkast en snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer 3 mm dik. Leg de koekjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven ongeveer 12-15 minuten. de koekjes zijn dan lichtbruin rond de randen. Laat ze op een rooster afkoelen. Je kunt ze in een afgesloten doos ongeveer 2 weken bewaren.

Vrij naar: M. Scicolone -"1,000 Italian recipes"

1 comment:

Anonymous said...

Deze zoutjes zien er superlekker uit zeg, Lien! Dit is echt een recept naar mijn bekkie en zal ze zeker een keer bakken.