Thursday, October 5, 2006

Slow Cooking...rustig aanEind september tikt er altijd weer een jaar bij, vaak gepaard met wat leuke verrassingen. Dit jaar kreeg ik een Slow Cooker voor mijn verjaardag. Een flinke grote op de groei gekocht. Het is een Amerikaanse vinding, ook wel "Crockpot" genaamd.

Natuurlijk even denken wat ik er mee zou maken. De keuze viel op "kip met abrikozen" uit "The gourmet slow cooker" van Lynn Alley. Wel even wennen dat je 's morgens de spullen al klaar moet maken, maar 's middags heb er je helemaal geen omkijken naar en dat is wel handig. Je kunt dit recept ook maken in een grote gietijzeren pan die je dan in de oven op lage temp laat 'cooken'.

Kip met abrikozen

1 kaneelstokje in stukjes gebroken
2 kardamompeulen
3 el. olie
2 medium uien
1 grote knoflookteen
4 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 blik tomatenstukjes
250 ml kippenbouillon
2 tl. zout
1 kip verdeeld in stukken
100-150 gr gedroogde abrikozen
± 10 saffraandraadjes, geweekt in 2 el. lauw waterStamp de kaneel en de kardamom tot een poeder in een vijzel. (of gebruik de poederversies) Doe de olie in de pan en bak al roerend de uien ongeveer 10-15 min tot ze bruin zijn. Voeg de fijngesneden knoflook en geraspte gember toe en laat het 3 min meebakken. Voeg het kruidenmengsel, de tomaten, bouillon en zout toe en roer het 5 min in de pan.

Plaats de kipstukken in de cooker en giet het uienmengsel erover. Zet de cooker aan en laat het op 'laag' zo', 6-8 uur garen. 30 minuten voor serveren meng je de abrikozen en het saffraanwater erdoor.

Lekker met rijst en bijvoorbeeld een komkommersalade.

2 comments:

Anonymous said...

Proficiat, Lien, het is je gelukt!
Je blog ziet er mooi strak uit. Ook de kip ziet er goed uit: 'k zou er zo mijn tanden in willen zetten.

Karen Baking Soda said...

Ooooh, een nieuw blogje geboren! Gefeliciteerd! En wat ziet het er mooi uit....word ik weer jaloers! Prachtige template gevonden hoor. Nu even gauw lezen.