Sunday, October 28, 2007

Round Up & After Party

(Note: English Text is written in Grey Italics)
Zorra van 1x umrühren bitte kwam onlangd met de mededeling dat het op 16 oktober jongleden Wereld Brood dag zou zijn en dat met de wereldwijde oproep om een brood of broodjes te bakken. Ook ik had daar een brood ingestuurd.

En Zorra had er een enorme klus aan om alle inzendingen te verzamelen, het waren er nl. 184 met in totaal 200 recepten!! Maar het is haar gelukt en hier kan je de hele verzameling (Round Up) terug vinden.

Ik kan echt alle brood- en bakliefhebbers aanraden om daar eens wat te kijken. Zelf heb ik een middagje nodig gehad om alle inzendingen te bekijken en een aantal recepten eruit te kiezen om zelf na te bakken. En dat heet dat een After Hours Party in Blog-land. Ik zal er ongetwijfeld in de toekomst nog wel het een of ander van bakken, maar deze zijn het tot nu toe geworden:

A great succes this World Bread Day on the 16th october 2007. Zorra did an amazing job getting all the entries in order. She must have put an amazing effort and time in fixing the ROUND UP, with 184 entries and 200 recipes in total. Good Job girl!! My entry was a hazelnut bread which already appeared on this blog. If you're into bread baking, small or big, sweet or savory... this is the thing for you! I spent an entire afternoon, looking, reading, choosing and printing a lot of the entries. I've been baking a few recipes until now, and probably more will follow and i't's nice to share that with you ánd the makers as well. That's called the After Hours Party in Blogophere. Things baked hardly ever turn out the same and that's just nice too see, here are my results so far:

Fruit bread van Simona van Lo spazio di Staximo. Een erg lekker brood met fruit naar een recept van de gezusters Sorelli uit Italië. Ik heb niet dezelfde fruitsoorten gebruikt, maar banaan met aardbei, gedroogde abrikozen en rozijnen. De hoeveelheden die er stonden waren bij mij te veel om in de rollen te krijgen en konden bij mij wat betreft de rozijnen en abrikozen tot elk 100 g worden terug gebracht.

This Fruitbread is amazingly good. Thanks Simona for sharing! I used banana and strawberries, raisins and dried apricots. I just had to use a little less fruit in the rolls, it just didn't fit all in there. Very, very good!!

***********************************************

Scottish bap bread van Pam van Back Yard Pizzeria. Lekkere witte broodjes met veel meel bestoven. Niet niesen dus!!!

Scottisch bap bread from Pam (Back yard Pizzeria). Lovely white rolls coated in flour... just don't sneeze!!

************************************************************
En natuurlijk van Zorra zelf de Tahini broodjes. Niet alleen omdat ze er fantastisch uitzagen, maar ook omdat ik toevallig een pot Tahini had staan. Mijn broodjes werden niet zo mooi gelaagd als die van haar, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van oefening. Bijzonder lekkere broodjes!

And of course I had to try Zorra's own entry Tahini Bread, because they looked so good. and I recently found a jar of Tahini that was hiding in my cupboard, so this was a perfect recipe for me to try. Although I flattened them twice, they still try to climb up. And I had some trouble making fine layers as the dough tore on some places will moving it about. That's probably in need of some more practise. But tastewise...Very good rolls!!!












***************************************
dan de laatste tot nu toe:
Oatmeal dinner rolls van Michele van Chef Michele's adventures. Ik heb de helf van het recept gebruikt. Moest wel flink wat extra bloem bijvoegen om het werkbaar te maken, maar de broodjes werden heerlijk.

Last one so far:
Oatmeal dinner rolls from Chef Michele's adventures. I used half the recipe and had to add a fair quantity of extra flour. But they turned out really fluffy rolls. Very good.










3 comments:

zorra said...

Wow, your are a busy bee! :-)
All looks geat!

I made the Tahini Bread again, and flattened them this time. But honestly I prefer them unflattenend, because they got quite dry.

Thank you for joining the Party, and looking forward to see more. :-)

koken in de buurt said...

Wat een leuk initiatief, en wat een mooie broden heeft iedereen ingestuurd.
En ja, ik val ook als een blok voor dat tahinebrood. Lekker!
En ik wil je hazelnootbrood ook nog bakken - die heb ik al een week op m'n bureau liggen....

Baking Soda said...

Wat een productie! Geweldige broden en zo mooi gelukt allemaal!
Weer wat geleerd, ik denk met mijn "talent" voor missing deadlines dat ik een vaste gast ben voor de afterparty..pop the cork!