- Les 1, vooral niet wassen, maar gewoon een beetje schoonblazen en controleren op mieren en andere beestjes. Door het wassen beschadigt de bloem te veel.
- Les 2, de stamper hoef je er niet uit te halen....als je dat doet heb je grote kans dat je de bloem te veel beschadigd waardoor je hem weer moeilijker dicht kan krijgen.
Ik heb ze met twee verschillende vullingen gemaakt, om wat uit te proberen en zodat onze zoon die geen koemelk mag, het ook kon proeven.... met het risico dat hij het absoluut niet wilde natuurlijk... er kwam al flink commentaar toen ze de bloemen zagen liggen op de tafel!!! Ach ja kinderen en groente dat is soms al moeilijk, maar kinderen en bloemen eten dus ook....
Fiori di Zucca ripieni (con ricotta e basilico)
(gevulde courgettebloemen met ricotta en basilicum)
3 volle eetlepels (liefst verse) ricotta
8 bladen verse basilicum, gesneden
peper en zout
1/2 eiwit
(klein) ei, geklutst
wat bloem
(optioneel: fijn broodkruim)
olijfolie
(gevulde courgettebloemen met kalkoen)
± 10 courgette bloemen
50 g kalkoenfilet, fijngemalen
mespunt knoflook, geperst
1/4 sjalotje, gemalen
peper en zout
1/2 eiwit
(klein) ei, geklutst
wat bloem
optioneel: fijn broodkruim)
olijfolie
Maal de kalkoenfilet, puntje knoflook, stukje sjalot, peper en zout en het halve eiwit tot een pasta. Dit kan je thuis het beste doen in een blender of keukenmachine. (Op vakantie gewoon hakken en als je het zat bent, is het ongeveer klaar )
Volg daarna dezelfde aanwijzingen voor het vullen en bakken die hierboven beschreven staan... en dan proeven maar.
Het lekkerste zijn ze warm (lauw) als antipasti, borrelhapje en ze waren werkelijk erg lekker (al zeg ik het zelf). En wat zeiden de kinderen?.... Mama, wanneer maak je die weer? Zo zie je maar, het blijft een verrassing hoe ze er op reageren..
Buon Appetito!!

I saw these ´fiori di zucca´: zucchini flowers in the shops in Italy last year. I
Fiori di Zucca ripieni
(stuffed zucchini flowers)
20 zucchini flowers
1 egg + 1 eggyolk
all-purpose flower
olive oil
(optional: fresh fine white breadcrumbs)
Stuffing with ricotta and basil (for ± 10 flowers):
3 heaped TBsp fresh ricotta
8-10 basil leaves, chopped
pepper and salt
1/2 egg white
± 50 g turkeymeat
1/4 clove of garlic
1/4 small onion
1/2 egg white
salt and pepper
Clean the flowers with a light brush and check for ants or other bugs inside. Don't wash them or they will break apart.
Mix up the ingredients for one filling at the time in a blender.
Fill 10 flowers with the ricotta and basil stuffing, by carefully putting a heaped teaspoon (or use a piping bag) inside and fold over the flower leaves. Fill the other 10 flowers with the turkey mixture.
Dip the flowers in the flour and shake off the excess. Dip in the beaten egg + eggyolk and finally roll (gently) in the fresh breadcrumbs. You can do without crumbs BTW, and just bake them after the egg dip.
Fry them gently on all sides in some olive oil until golden brown.
Eat them warm or tepid as a starter. They taste really wonderful.
And the kids?? ... "Mom, can you make these again soon???"
3 comments:
Lien, dit ziet er overheerlijk uit. Complimento!
Hoi,
Makkelijkste manier om aan de bloemen te komen is zelf kweken.
Een zakje courgette pitten kopen. Je hoeft geen groene vingers te hebben om deze te laten groeien. Wel een beetje ruimte in de tuin, of een flinke bloempot op balkon. Bloemen in overvloed. Wij kweken ze bijna elk jaar om ze vullen met wat je maar lekker vind, door een beslagje en dan frituren in zonnebloem olie. jammie.
Ernnst
Ja ik weet het, bij vorige huis hadden we een stukje groentetuin, maar voor zo'n grote courgetteplant heb je toch echt een flink stuk grond nodig, die kan ik hier in ons huidige tuintje niet kwijt , ik weet niet wat je onder een flinke bloempot verstaat, maar voor een courgette plant moet die wel héél flink zijn volgens mij. Nou ja ik verheug me er nu gewoon elke vakantie op en dat is ook leuk!
Post a Comment