Thursday, January 14, 2010

Anybody home???

engels.amer vlag Hello......Uh... Hellooo-oooh....?????

Anybody home? Hellooooo.....
Didn't you have the new year resolution to post more frequent? HEY!!! What is going on there?

HEEYY!!!!!!

.... What? Who? Where? Why?... man you just woke me, don't you know I'm the hibernating kind?? Yes I know it's silent here, I could say (AGAIN!) I'm sorry, but I won't. I know you just don't buy it anymore, I'm out of excuses. It's just the way it is... I try and that's it. So no more shouting please, I'm still here. If there is no posting, just assume I'm very busy working on something of the utmost importance and a post will eventualy come up. If... if I even decide to quit this blog, I'll tell it straight to your face, so don't get upset. You have to cool down, really cool down. You could stick your head in all this snow that is falling overhere or if you want less fuss stick your head out the window to catch a fierce ice wind from the artic circle that is blowing here.

But if you want it to be cold ánd good, I've got just the thing for you. We had this for dessert in the holidays and it's soooo good. Just take it out of the freezer in time, it should be easily scoopable, but it's also tastier when not rock solid frozen. So have a cool down folks.

Cinnamon-Mascarpone Ice Cream
(almost 1 liter)
Kaneel mascarpone ijs
(PRINT recipe)
200 g soft dark brown sugar
3,5 dl water
1,5 tsp ground cinnamon
4 dl mascarpone
1,5 dl whipping cream

Heat the sugar with the water in a saucepan until the sugar is dissolved. Bring it to the boil and let simmer uncovered for 10 minutes. Take the pan of the heat, stir in the cinnamon and let it cool down.

Stir the Mascarpone and cream into the syrup and let it churn in an icemachine until thickened. Place the ice cream in a plastic container and place in the freezer to firm up.

Take the ice cream out of the freeer an hour or so before servng and keep it in the fridge, this way the ice is soft enough to scoop and tastes even better.

(Source: "IJs en sorbets"- P. Cuthbert/L.C. Wilson)
________________________________________________________________________

Vlag nl klein Hallo.. is daar iemand?
kaneelstokjes / cinnamon sticks
Hallo......Volluk... Hallooo-oooh....?????

Is daar iemand? Halloooo....
Had jij geen goed voornemen dit jaar om vaker een blogbericht te plaatsen of hoe zit dat??
HEY!!! Wat gebeurt daar allemaal?

HEEYY!!!!!!

.... Wat? Wie? Wat? Waar?... Laat me niet zo schrikken en midden in mijn winterslaap! Ja ik weet het, het is hier stil en ik zou (wéér) sorry kunnen zeggen, maar ik doe het gewoon niet meer. Jullie geloven er toch niets van, ik heb geen smoezen meer. Het is nou eenmaal zo... ik doe mijn best (meestal) en daar moet je het mee doen. Dus niet zo schreeuwen, ga er gewoon maar van uit dat ik vast met iets heel belangrijks bezig ben en dat er uiteindelijk wel weer een bericht zal komen in welke frequentie dan ook. Als... áls... ik ooit definitief met dit blog stop, dan meld ik dat luid en duidelijk, dus niet in de stress schieten. Je moet echt wat afkoelen, je zou je hoofd even lekker in al die sneeuw buiten kunnen steken, of makkelijker: gewoon je kop uit het raam in de snijdende noord-oosten wind houden.

Maar wil je afkoelen én het lekker vinden, dan heb ik net wat voor je. We aten dit als dessert met de feestdagen en het is zoóó lekker. Vergeet alleen niet het op tijd uit de vriezer te halen, zodat het goed schepbaar is, maar niet te zacht, da's niet alleen makkelijker opdienen, maar het smaakt ook nog beter. Dus mensen het komt goed, even een cool down...

Kaneel-Mascarpone ijs
(bijna 1 liter)
cinnamon-mascarpone ice cream
(recept PRINTEN)
200 g bruine basterdsuiker
3,5 dl water
1,5 tl kaneelpoeder
4 dl mascarpone
1,5 dl room

Verwarm de suiker met het water in een pan tot de suiker opgelost is. Breng het dan aan de kook en laat het 10 minuten zonder deksel sudderen. Neem dan de pan van het vuur, roer de kaneel erdoor en laat het afkoelen.

Meng deze siroop met de mascarpone en room en laat het in een ijsmachine draaien tot het dik is. Doe het in een diepvriesdoos en laat het verder bevriezen.
Haal ongeveer een uur voor serveren de doos uit de vriezer en zet hem in de koelkast, dan schep het makkelijker en is het ijs ook smaakvoller.

(Uit: "IJs en sorbets"- P. Cuthbert/L.C. Wilson)

kaneelmascarpone ijs

9 comments:

Laura said...

It sounds delicious! Time for an ice cream post, I have been thinking a lot about it, I want too something with lots of spices.

Glad you are busy.

Two of the chickens started laying eggs, the look of the children when they found them was priceless!

Anonymous said...

Hoi,
wat ziet dat er heerlijk uit. Kaneel is sowieso een van mijn favoriete smaken. Moet dit een keer uitproberen !!
groetjes.

Marjoke said...

Ooh geweldig. Dat is ook het lekkerste ijs, alleen heb ik het tot nu toe altijd met slagroom gemaakt en niet met mascarpone. En dan zo'n bolletje bij de vers gebakken appeltaart.

Karen Baking Soda said...

Heee! Halloo! Zitten wij op hetzelfde onbewoonde eiland waarschijnlijk? Jaja ik weet het dan is dat prompt niet onbewoond meer maar goed, kaneel ijs is leuk! Nog nooit gemaakt, ga ik doen. (Schattig bundeltje trouwens!)

Gea said...

Prachtige foto's! Vooral de laatste: kan zo in een kookboek.

Marleen said...

Ha, Lien je bent er weer..;-)))
Dacht, die ligt onder een stapel dekens op de bank in (kook)boeken te lezen...:-DDDDD
Lekker recept: de tuin ligt nog vol sneeuw, maar zo'n mascarpone ijsje gaat er wel in! (helaas staat de printer weer boven...tot later;-)

Marleen said...

Vergat nog mijn complimenten voor de foto styling- super!

Federica Simoni said...

wow che foto meravigliose...e che golosa ricetta!!

MyKitchenInHalfCups said...

I've only had cinnamon ice cream in a Mexican restaurant ... it is totally outstanding. Now, with mascarpone ... well that's got to be beyond outstanding.
Love the soft melting on your photos.