Tuesday, May 19, 2009

Make-over

(Nederlandse versie, scrollen)

engels.amer klein I've been working for quite some time behind the blogscenes to create a new fresher header, because I was just totally fed up with the old one. I really wanted to change the name too, as it is a dutch title (because I started only in Dutch) that confuses some in thinking my name is Notitie (last name: van Lien).

I had some new blogtitles, but in the end I'll keep (at least for now) "Notitie van Lien", which just means "Notes from Lien". It would have been very complicated and time-consuming to change everything and still have working links. Maybe most of you are used to it by now anyway.

The concept is that I make something out of ingredients on this blog and this will be reflected in the header in a simple way. The idea is that the header will change during seasons... but as making peanutbutter from real peanuts was a thing the kids did, I made a try-out. So that's not really springy, but a starting point. Hope you like it!

*************************************************

Vlag nl klein Make-Over

Ik ben al een poos bezig een andere look voor mijn header te bedenken en uit te proberen, omdat ik die oude gewoon helemaal zat was.

Ik had eigenlijk ook de naam willen veranderen, omdat niet-nederlandstaligen soms denken dat ik Notitie heet (met Van Lien als achternaam). Ik had wel een paar ideeën, maar de uitvoering is me op dit moment toch te tijdrovend en ingewikkeld. Vooral omdat het wel handig is dat alle linken e.d. blijven werken en toch de url van de blog mee zou moeten veranderen met de nieuwe naam. Nou ja voor Nederlande lezers maakt dat niet veel uit en de rest went er vast wel aan.

Het is de bedoeling dat de header mee verandert met de seizoenen, nou zijn pinda's niet meteen het summum van de lente, maar dit was één van de eerste uitprobeersels, omdat we toen net zelf pindakaas gemaakt hadden. Ik maak van ingrediënten iets, schrijf er over op mijn blog en dat idee zit dan ook in de header. Hopelijk vinden jullie het leuk ;-) 't Was gewoon tijd voor wat anders.

11 comments:

MyKitchenInHalfCups said...

Yes, I do like it! Fun idea. I thought peanuts were always in season.

Astrid said...

Love the new header! Never tried peanut butter tho! :o)

marl1 said...

Whahaha- ik moet zooo lachen eerst om die voornaam (post-it??) en dan over het voorjaar en pinda's...:-))))))))))))))))))))))))
(Pfff even bijkomen hoor:-D)

Tuurlijk is het een leuk idee en gek dat je bij een andere kopfoto ook van URL moet wisselen...? Bij web-log zijn ook veel dingen huilen met de pet op, maar een nieuwe header is: klik + Klaar....!
Nou, ik blijf het volgen:-)

Monica said...

Ik vind 't leuk en trouwens, je foto's vind ik altijd prachtig

NKP said...

Very nice, Notitie,
I like it!
;-)

Karen Baking Soda said...

Oh wat goed joh! Lekker fris en duidelijk. Ik heb vaak met bewondering gekeken naar wisselend met de seizoenen headers... Mooi!!
Je hebt wel gelijk met de naamsverandering, dan ben je je "naamsbekendheid" ook gelijk kwijt, lekker zo houden Notitie!

Elyse said...

I think the header looks great!!

görel said...

I like the new look! It gets me inspired to do something about my generic "blog outfit" too ...

linda said...

Voornaam: Notitie ha ha! Snap natuurlijk wel de verwarring ;)
Leuke header hoor met zelfgemaakte pindakaas!

Marjoke said...

A nice and fresh new look; just like spring time. A good idea to change with the seasons.

Lien said...

@ all; thanks for liking it. Cheers Lien (aka Notitie)

@Marl1; nee natuurlijk móet je niet van url wisselen, maar ik ben een pietlut en vind het dan raar als mijn url nog steeds notitievanlien is en het zelf een heel ander titel draagt... maar ja ik ben nou eenmaal een neuroot ;D