Thursday, November 20, 2008

Handig!!!

(english scroll down)

"Voeg toe een theelepel honing, houd dat boven de kom en wacht minimaal 1-2 minuten tot het van de lepel af is gelopen. Of schraap het eraf met een andere lepel, je vinger of een spatel, zodat je die dan eerst kunt afwassen. Of spray de lepel eerst in met olie zodat de honing er zo afloopt zodat je als je de honing uit een potje moet halen ook olie in het potje hebt zitten. Of bedenk een handige oplossing om de lepel leeg te laten lopen....


....bijvoorbeeld met een wasknijper...
.....of een saté stokje.... Laat het duidelijk zijn dat ik niet altijd zo geduldig ben om te wachten tot de honing eraf gelopen is, maar ik wil ook niet de helft van de honing (of andere dikke vloeibare zaken) in de lepel laten zitten, da's zonde. Dus sta ik min of meer geduldig met de lepel te schudden tot het meeste er tenminste af is. Maar nu hoeft dat helemaal niet meer.... ik kwam bij het boodschappen doen in Duitsland in de supermarkt een speciale "Honiglöffel" tegen, Je schept de honing, stroop, malt siroop e.d. ermee op (nagemeten en een volle lepel is 1 theelepel van 5 ml) je gaat er mee boven de kom staan..

..en dan hang je hem gewoon aan de rand....en je gaat gewoon verder met het verzamelen van de rest van de ingrediënten!!! ( of koffie drinken ;D) Het werkt écht, valt er niet af, vol of leeg, of je het nou in een beker, aan een pan, mixerkom of beslagkom hangt. Ik ben er helemaal blij mee... en dat voor 2 euro!

****************************************************

Clever!

Well the pictures already spoke for themselves I guess. I found this very handy and working kitchengadget in a German supermarket as I was shopping there. No more standing there next to your mixing bowl, or trying to fixate the spoon with a clothpin or a little squewer until finally the honey, malt sirup or whatever has dripped of the spoon. Just scoop, hang and it does it for you. No waiting as I'm not always that patience, and no wasting with spoons that still have honey on them in the sink. I'm happy with it... for just 2 euro!

6 comments:

Karen Baking Soda said...

Clever and handig indeed! Alhoewel ik die wasknijper -en dat satéstokje- toch ook een ingenieus idee vind. Grappig, ik heb zo'n ding ooit wel gezien maar gedacht dat dat bij ons aan de ontbijttafel (zo die er al is) niet zou werken, nóóit gedacht aan de keuken!
Clever girl!

Anonymous said...

Reuze handig en volgens mij heeft de HEMA ook een theelepel die je op de rand van je beker kunt laten hangen.

Misschien is dat iets voor degenen die niet binnenkort naar Duitsland gaan.

Lien said...

@ Baking, nee aan de ontbijttafel lijkt het me inderdaad niet handig, tenzij je honing in je thee doet of zo...
@ Marjoke, goede tip! da's inderdaad wat dichter bij ;-)

Anonymous said...

Wat slim bedacht! (door 'Uri G.'????:-)))))

Monique said...

Ik heb 'm al jaren werkeloos in de keukenla, ooit gekocht in een oerhollandse kookwinkel.Inderdaad voor de jam ( daar werd'ie voor verkocht ) aan die mooi gedekte ontbijttafel...Zucht....
Dit ding gaat dus vanaf nu een nieuw en druk leven leiden. Het zal je eeuwig dankbaar zijn , Lien

Anonymous said...

Deze honinglepel is ook te koop in Nederland en wel bij:
http://www.dewerkbij.nl/webwinkel.php?ag=33100