Friday, September 12, 2008

FF shoppen

(sorry, just in dutch this time)

Vorige week vrijdag was ik een dagje naar Amsterdam met een vriendin. Het is jammer dat ik zo ver uit de buurt woon, vroeger kwam ik er vaker, maar dat is al lang geleden. Het was reuze gezellig en we hebben van alles gekocht. Natuurlijk had ik een paar kookwinkels op de lijst staan, maar ook de Albert Cuyp had een goede aan ons. Daar heb ik o.a. een mooi lichtgewicht statief op de kop getikt. Dat was altijd al een wens en voor een paar euro werd die nu naar tevredenheid vervuld. Dus hopelijk worden de foto's nu nog beter :-) .

Natuurlijk konden we Duikelman niet overslaan, het is altijd moeilijk niet té hebberig te worden als je je door de smalle stellingen vol met kookgoed wurmt. Ik was op zoek naar iets anders, dat natuurlijk nét uitverkocht was
:( , maar kwam terug met een prachtige taartvorm met uitneembare bodem én diverse kleine bakvormpjes. Ook de stevige blauwe (kunststoffen) pollepel is ondertussen al diverse keren gebruikt om deeg te roeren... en hij kan daarna zo heerlijk in de vaatwasser. En eindelijk weer een goede spatel, die niet te groot en niet te slap is (Zyliss) hoera!

Een andere leuke kookwinkel, waar we eigenlijk bij het zoeken naar iets anders op stuitten, was Studio Bazar. Een hele aardige mevrouw voor de verkoop, die enthousiast wat tips uitwisselde. Het was maar een klein filiaal van deze firma ontdekte ik later (in de Regulierdwarsstraat) toen ik op de website keek bij thuiskomst.

Wow, ik moet hoognodig naar die Kauwgomballenfabriek, dat ziet er toch fantastisch uit. Het is toch wel een verwennerij als je dit soort zaken in de buurt hebt, want helaas in het noord-oosten van Nederland zijn die dun gezaaid! Nou ja wie weet komt dat de volgende keer.

Hier werden natuurlijk ook een paar dingen aangeschaft... superblij ben ik met de knoflookpers van
OXO (mijn vriendin kocht deze ook, ik heb nog niet gehoord hoe hij haar beviel...). Een Amerikaans merk dat ontworpen is door een man wiens vrouw reuma had en dus moeilijk kracht kon zetten met haar handen. Hij ontwierp daarom keukenhulpjes die bekend staan om hun stevige handgrepen, ergonomie en waar niet veel kracht voor nodig is. Het is een zware pers, met schoonmaak-nopjes die de prut eruit drukken als je klaar bent. Het viel me op dat niet de hele teen geplet werd, maar een vlies bleef zitten, waardoor het nog handiger was om de resten te verwijderen (aangezien die nog aan elkaar vast zaten door dat restant), hoewel je dan eigenlijk niet de hele teen geperst krijgt, maar goed. Kortom ik ben er blij mee.

Verder nog een ding om een ei mee te pocheren zonder dat de pan vol eiwitslierten komt te zitten.. moet ik nog even uitproberen en nog wat ander klein spul. Ach het is maar goed dat ik het allemaal zelf in mijn rugzak of in de hand moet meeslepen, dat remt de aankoopstuip een beetje. Alleen daarom al sla ik De Slegte over! Maar al met al helemaal happy dus met mijn nieuwe bakspeeltjes. Los daarvan hebben we een supergezellige dag gehad (we waren wel bekaf!) en ik weet nu ook dat je altijd even bij de Bijenkorf moet langsgaan om daar wat brownies mee te nemen (en als je nog geld over hebt van die overheerlijke mega-bonbons) Goede tip C.!! Zullen we volgende keer maar eens naar Den Haag of zo, ik hoor dat ze daar ook goede kookwinkels hebben ... kunnen we vast wat afspreken???? :-))))))

5 comments:

Baking Soda said...

Eigenlijk...eigenlijk ben ik heel erg boos! Je had mij gewoon mee moeten nemen!
Wat leuk allemaal en gezellig zo struinen. (En dan te bedenken dat ik daar jarenlang gewerkt heb zonder ook maar 1 blik op kookwinkels te werpen...)

Baking Soda said...

Aaargh!! Die kauwgomballenfabriek!!

koken in de buurt said...

hm... dagje Amsterdam....
Wat ben ik daar lang niet meer geweest (behalve voor werk dan).
Goed idee!

Natashya said...

That looks like a great kitchen shop. I could browse in a place like that all day!
You can't go wrong with OXO Good Grips, they make good stuff.
And I love your red cabbage leaf bowl.
Nice little haul, you have good willpower.

Lien said...

@ baking soda: sorry, sorry, niet slaan.... misschien moeten we zelf maar eens een datum prikken :))

@Koken in de buurt.VOlgens mij ben je dar hard aan toe na al dat buizen ingraven en derg.!!

@Natashya,thanks for visiting. My willpower looks better than it is, remember I only displayed the kitchenstuff here....