Hè hè, ik heb heel wat moeten plakken en herstellen aan mijn blog, omdat er blijkbaar toch de verkeerde dubbele foto's uit mijn blog gewist had. Ach er valt nog steeds wat te leren. Ik hoop niet dat het erg vervelend was bij mensen met een rss-feed op mijn blog (maar die zijn er misschien wel helemaal niet) want die zagen al mijn oude post nog een keer voorbij komen....
En nog ben ik bezig om de foto's om te zetten van Yahoo, die in september gaat sluiten, naar een nieuw fotoalbum...en ik verzeker je; het is erg veel werk. Dit soort grapjes achter de computer kosten altijd zeeën van tijd. Tussendoor ook nog brood bakken natuurlijk en dan geeft het je hoop als je een recept ziet waarvan de titel luidt: '1 hour rolls'. Dat moet toch net tussendoor nog kunnen....eens even proberen...
Broodjes van 1 uur
(12 broodjes)
2 tl gist
2 el suiker
1 tl zout
1/4 tl baking soda
315 g bloem (gezeefd)
175 ml karnemelk (of 160 ml melk + 1 el citroensap)
50 g boter (margarine of shortening)
wat boter of margarine om in te vetten
Zeef en meng in een (mixer)kom de gist, suiker, zout, baking soda en 250 g van de bloem.
Verwarm in een pannetje de karnemelk met de boter tot ± 55°C(het kan er 'geschift' uit zien, dat is geen probleem).
Giet nu de tot handtemperatuur afgekoelde inhoud van het pannetje in de (mixer)kom en meng het goed. Voeg nu langzaam de overige bloem toe terwijl de mixer kneed tot het van de kant begint los te laten. Kneed op medium snelheid nog een minuut of 5 tot je een soepel deeg hebt (voeg zo nodig bloem of water toe).
Laat het nog 10 minuten afgedekt rusten en vet ondertussen een bakblik (± 30 x 25 cm) in met gesmolten boter.
Doe het deeg in dit bakblik en druk het goed in de hoeken, zodat het overal even dik is. Snijd/verdeel met een mes of een deegschraper het deeg in 12 gelijke stukken. Dek het bakblik af met ingevet plastic en laat het 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220ºC.
Besmeer de bovenkant van het deeg met wat gesmolten boter en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze direct uit het blik en laat ze op een rooster afkoelen (of eet ze lauw). Het zijn lekkere broodjes en eens wat anders van vorm. Ze zijn eenvoudig door te snijden en te beleggen en ze eten heerlijk weg.
Was dat echt een uur??? Even kijken: 5 minuten voorbereiding + 5 minuten kneden + 10 minuten rusten + 30 minuten rijzen + 15 minuten bakken = 65 minuten.
Nou die 5 minuten extra vergeven we ze maar snel...eens kijken of de broodjes binnen 1 uur op zijn.
(Bron: "Farm Journal's Homemade breads")
****************************************************************
1 hour rolls
(12 rolls)
2 TBsp sugar
1 tsp salt
1/4 tsp baking soda
2 1/4 cup bread flour
3/4 cup buttermilk (or milk with 1 TBsp lemonjuice)
1/4 cup shortening (or butter)
some melted butter to grease the tin and brush the dough before baking
Sift and stir together in a large mixing bowl the yeast, sugar, salt, baking soda and 1 1/4 cup of flour.
In a saucepan over low heat, heat buttermilk and shortening until 120ºF (it may look curdled). Take of the heat and let cool to handwarm and stir in into the flour mixture until well blended. Add the remaining flour while the you knead on a low speed until it starts to leave the sides of the bowl. Turn to medium speed and knead for another 3 minutes or so. Cover with plastic wrap and let it rest for 10 minutes. In the meantime grease a shallow baking tin (± 13 x 9") with melted butter. And preheat the oven to 425ºF.
Brush the rolls with a little melted butter and bake them for about 15 minutes or until golden. Remove from the pan and let cool on a wire rack.
These are really nice rolls. Enjoy!
2 comments:
Yummy! These look delicious, and perfect for a busy schedule like mine. Thanks for sharing.
p.s. go for Flickr Pro, it's worth it!
Broodjes van 1 uur kunnen we met dit fotogedoe nu goed gebruiken! :D Bedankt! Ga ik binnenkort zeker eens maken.
Post a Comment