Tuesday, December 19, 2006

kerststolletje? of 2 of 3 of 4 of ....?

Ook ik ben me te buiten gegaan aan het bakken van kerststollen, zoals je op de foto kan zien. Ik voelde me vandaag goed en ik ben er tegen aan gegaan. Een recept geef ik niet, daarvoor verwijs ik je graag naar de blog van Arden, daar kan je er van alles over vinden. Ik heb trouwens niet eens een echt recept gebruikt, maar gewoon een zoet basisdeeg gemaakt. Maar toch wil ik die hier uit de oven kwamen toch gewoon even laten zien.
Stollen zijn eigenlijk erg makkelijk. Je kunt erin doen wat je kwijt moet/wil. Ze hoeven niet extreem mooi gevormd, rustiek is in dit geval goed. En scheurt er wat...ach dan strooi je er toch gewoon wat poedersuiker over heen!!!

Ik gebruik altijd veel vulling, hetzelfde gewicht als ik aan meel gebruik. (geen idee waarom trouwens, maar deze foto krijg ik niet goed op z'n kant) Eens kijken of ik nog kan opsommen wat er allemaal in zit: gele en bruine rozijnen, dadels, vijgen, meloen, ananas en papaya, appeltjes, mango, amandelen, pistaches, abrikozen, krenten en cranberries. Ik dacht dat dat het was...maar ik kan er nog wel één vergeten zijn. En dan natuurlijk zo'n lekkere rol amandelspijs erin en daar een rij amarenenkersen op. Nou ja reken maar dat dat lekker is!

Nou vraag je je misschien af hoeveel mensen hier wonen en waarom ik wel 5 stollen heb gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat we er geen moeite mee zouden hebben om ze allemaal zelf weg te werken...maar dat zou toch te veel van het goede zijn.

Eén gaat er in de diepvries, één is om deze week op te eten en drie mensen maken we morgen blij, want het zijn altijd succesnummers om weg te geven. Dus houdt de deurbel maar in de gaten, want je weet maar nooit wie er langs komt..... :D

1 comment:

Arden said...

Lien, ze zien er superlekker uit en wat heb je je uitgesloofd vandaag zeg. Fijn te horen dat je je goed voelde vandaag, ik hoop ook morgen en overmorgen en .... en ...
Ik ga morgen doen wat jij vandaag hebt gedaan: stollen bakken! Mijn collega's rekenen donderdag op een stol of 2 voor bij de luch en ik heb hetzelfde idee als jij....een paar weggeven en we willen er zelf ook nog hebben. Ik vrees dat ik vrijdag weer zo'n bakdag ga plannen :-).