
Frituur voorzichtig en een hele fijne jaarwisseling!!!
Kwarkoliebolletjes
(± 30 stuks)
100 g zachte boter
125 g suiker
1 1/2 tl vanillesuiker
4 eieren
450 g magere kwark
300 g bloem
decoratie: fijne kaneelsuiker
Roer de boter luchtig met de suiker en vanillesuiker. Roer dan de eieren, kwark en bloem grondig door het mengsel, zodat een homogeen deeg ontstaat.
Zet de friteuse aan en laat met een kleine ijstang of twee theelepels kleine porties in de hete olie glijden. Bak aan beide kanten mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en rol dan de warme bollen door de kaneelsuiker. Vers het lekkerst.
125 g suiker
1 1/2 tl vanillesuiker
4 eieren
450 g magere kwark
300 g bloem
decoratie: fijne kaneelsuiker
Roer de boter luchtig met de suiker en vanillesuiker. Roer dan de eieren, kwark en bloem grondig door het mengsel, zodat een homogeen deeg ontstaat.
Zet de friteuse aan en laat met een kleine ijstang of twee theelepels kleine porties in de hete olie glijden. Bak aan beide kanten mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en rol dan de warme bollen door de kaneelsuiker. Vers het lekkerst.



Quark fritters
(± 30 balls)
(± 30 balls)
100 g soft butter
125 g sugar
1 1/2 tsp vanilla sugar
4 eggs
450 g quark (low fat)
300 g all purpose flour
decoration: fine cinnamon sugar
Beat the butter light and airy with the sugar and vanilla sugar. Add the eggs, quark and flour and stir them in until its a smooth batter.
Heat your deepfryer and use a small cookiescoop or 2 tsps and drop small balls into the fryer. Bake golden brown on both sides and place on a few layers of kitchentowel to drain. Roll them in the cinnamon sugar while still warm. Fresh the best!!
125 g sugar
1 1/2 tsp vanilla sugar
4 eggs
450 g quark (low fat)
300 g all purpose flour
decoration: fine cinnamon sugar
Beat the butter light and airy with the sugar and vanilla sugar. Add the eggs, quark and flour and stir them in until its a smooth batter.
Heat your deepfryer and use a small cookiescoop or 2 tsps and drop small balls into the fryer. Bake golden brown on both sides and place on a few layers of kitchentowel to drain. Roll them in the cinnamon sugar while still warm. Fresh the best!!
Have a great New Years Eve and all the best wishes for 2008!!
No comments:
Post a Comment