Friday, March 23, 2007

IJs met ricotta

(english? Please scroll down)

Dan nog even wat anders met ricotta, het laatste beetje wat ik nog over had. Ricotta-honing ijs. In Italië zie bij ricottataarten vaak de combinatie met pijnboompitten. Daarom heb ik voor dit pijnboomhoning gebruikt. Bij vlagen heeft de Aldi van die knijpflesjes met verschillende soorten honing in de verkoop en daarbij zit ook vaak deze pijnboomhoning. Maar je kunt het ook met andere honing maken natuurlijk.

Ricotta-honing ijs
(± 1 liter)
2 eieren
50 g suiker
100 ml (pijnboom)honing
1 tl vanille-extract
250 g ('volle melk')ricotta
250 ml volle melk
250 ml slagroom, licht opgeklopt
30 g pijnboompitten, geroosterd

Klop de suiker, honing en de eieren tot een dikke crème. Roer daarna luchtig de melk, ricotta en slagroom erdoor en laat het in een ijsmachine draaien. Doe het dan in een diepvriesdoos en laat het een paar uur verder opstijven.
Serveer met de geroosterde pijnboompitten en wat honing.

****************************************************
Well I just had a small amount left over from the ricotta-pie so I've made some delicious ricotta-honey ice cream. A lot of ricotta pies in Italy are garnished with toasted pinenuts and so is this ice cream. Therefor I've used pine-honey, which is sometimes available here at the Aldi-shop. But you can also use your own favorite kind of honey.

Ricotta-Honey ice Cream
(33.8 fl. ounces/1 Litre)


2 eggs
1/4 cup sugar
1/3 cup + 1 TBSP (pinenut-)honey
1 tsp vanilla-extract
250 g ricotta
250 g semi-skimmed milk
250 g whipping cream, lightly whipped
30 g pinenuts, toasted; for serving

Whisk the eggs, sugar and honey to a thick cream. Add the ricotta, milk and lightly whipped cream and mix. Pour in your ice machine and let it turn until its thickened. Put in a plastic container
in the freezer. After a few hours it can be served. Serve with the toasted nuts and some honey.



(adapted from "IJs & Sorbets"-P. Cuthbert/L.C. Wilson)

1 comment:

Gea said...

Naast dat het ijs er goed uitziet, ook mijn complimenten voor de foto's: erg mooi!