Friday, August 29, 2008

Click! event: Citrus

(Only in english)
I almost forgot... the Click! deadline is near. Thank you Jai and Bee of Jugalbandi for posting a reminder....

So here quickly my entry for the august edition of the photo-event CLICK!, this time it's all about Citrus.

It was the first time that I pickled lemons with salt, it's easy. Just take organic (unsprayed) lemons, cut them crosswise not all the way through. Fill up with coarse seasalt and stick them in a jar. Some bayleaves, stick of cinnamon and a few cloves in between, some extra salt. You can add some lemonjuice if there's not enough juice (keep in mind that the salt will draw out juices too).

And of course I made a nice label to stick on the jar :). All I need now is a fabulous recipe for me to use them in......

3 comments:

koken in de buurt said...

Ha Lien,
Heerlijk, die ingelegde citroenen. En hoe langer ze in de pot zitten, des te lekkerder worden ze. Dus maak vooral de eerste maand vooral geen haast met het zoeken van een recept ervoor. :-)
Suggestie: een simpele tajine met wat wortel, ui, evt. aardappel, en een of halve citroen, in kleine blokjes gesneden. Even laten stoven zodat de smaken bij elkaar kunnen komen. En daarna bestrooien met wat verse koriander.
Of vul een te braden kip van binnen met wat citroen. Pak hem van buiten in met zout (hou het geheel met alu folie bij elkaar, schuif 1,5 uur in de oven tot ie goed gaar is en serveer er een puree van gepofte knoflook bij. Errug lekker!

koken in de buurt said...

Oh ja, het met z'n allen aan tafel de kip uit de zoutkorst mogen bikken is een avontuur op zich :-)
Doet het erg goed als je eens eters hebt!

Lien said...

Aranka, ik was al van plan je te mailen, omdat ik wist dat dat jij de aangewezen persoon was voor recepten hiermee! Dank je wel. Die kip in zout lijkt me een partyknaller, maar onze kinderen zie ik dat nog niet doen, dus die bewaar ik even. Die andere ga ik binnenkort uitproberen! De citroenen zitten er al een paar maanden in, dus denk ik wel klaar voor gebruik.