
Op internet vond ik een recept met thee in een koekje en ik kon het toch niet laten om het eens uit te proberen..en dat viel lang niet tegen. Je kunt de thee gebruiken die je het lekkerste vindt en ik heb een gearomatiseerde thee (Perzik Mango van Lipton) gebruikt die een heerlijk geurig koekje maakt. Ik zou er echter niet te wild mee soppen in de thee (liever helemaal niet), want het zijn brosse zandkoekjes die snel uit elkaar zouden vallen als je dat deed.
Zandkoekjes met thee
(± 34 koekjes)
230 g boter
135 g fijne kristalsuiker
ruim 1/2 tl vanille-extract
4 tl theeblaadjes (bijv. een fruitthee, earl grey of iets dergelijks)
280 g bloem
1/2 tl zout
1/2 ei (of alleen eiwit of eigeel)
35 g fijne kristalsuiker of rietsuiker
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Haal dan het plastic eraf, smeer ze in met het ei, dat je licht klopt met 1 tl water en rol ze door de suiker. Snijd de rollen in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Ze lopen niet veel uit, maar leg ze toch een paar centimeter uit elkaar.
Bak de koekjes tot ze goudbruin aan de randen worden, ongeveer 15-20 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
TIP: je kunt het deeg ongeveer 1 maand bewaren in de vriezer. (wel eerst ondooien in de koelkast voor gebruik)
******************************************
Then I found this recipe on the Internet and I couldn't resist to try it. You can use whatever tea you like and I choose a flavoured tea (peach mango from Lipton) which made a very aromatic and good cookie. I just don't recommend dunking these in your tea or milk or whatever you're used to dunking in, cause these ar shortbread cookies and much to delicate to survive serious dunking.
Tea leaf shortbread cookies
(± 34 cookies)
(± 34 cookies)
1 cup (2 sticks) butter
2/3 cup very fine sugar
2/3 cup very fine sugar
2/3 tsp vanilla-extract
4 tsp tea leaves (p.e. some kind of fruitthee, earl grey)
2 cups AP-flour
1/2 tsp salt
1/2 egg (or just an egg white or yolk)
4 TBsp fine (cane) sugar
4 tsp tea leaves (p.e. some kind of fruitthee, earl grey)
2 cups AP-flour
1/2 tsp salt
1/2 egg (or just an egg white or yolk)
4 TBsp fine (cane) sugar
Cream butter, sugar and vanilla together. Add dry tea, flour and salt, mix well. Roll in 2 loggs about 2 inches in diameter. Wrap the logs in plastci wrap and chill for at least one hour.
Preheat the oven to 350ºF.
Take of the plastic and brush with the egg, lightly beaten with 1 tsp of water. Now roll them in the sugar. Slice the dough in 1/3 inch thick cookies and place on baking sheets (with parchment paper). Bake for 15-20 minutes until the edges turn lightly golden. Cool on wire racks.
TIP: The dough will keep for about 1 month in the freezer.
4 comments:
Ik denk inderdaad niet dat Verkade een gat in de markt heeft gevonden. Heb ze nooit geproefd maar ja, ik koop eigenlijk nooit koekjes maar bak ze zelf. Met thee overigens nog nooit maar 't lijkt me wel lekker. Jouw thee koekjes zien er heerlijk uit!
How many times have you seen what somebody thought was a good idea and wondered why would they think that - you can just know some of their "good" ideas are good for nothing but trouble.
Your cookie on the other hand looks just excellent!
You know, it seems like a good idea, aromatic, depth of flavor but I keep imagining picking dry tealeaves from my lips...sputter.
They do look real nice and crumbly, love it that you can make the dough and freeze it.
I just know I would have to dunk it in my tea anyway..... and race to get it to my mouth on time!
tx for the recipe.... I will try it....
Post a Comment