Sunday, February 18, 2007

...en pasta eten.

(post in english? Please scroll down)

Ja knutselen is leuk maar eten is leuker...en vandaar dat ik er wat lekkers mee gemaakt heb.Het is dikke pasta die je ongekookt moet vullen en dan in de oven met saus erover laat garen. Eigenlijk lijkt het in dat opzicht veel op Cannelloni. Alleen deze zijn wel wat makkelijker te vullen.... ennuh .... monsterlijk lekker!!!


Bombardoni ripieni con sugo di pomodori
(Bombardonipasta gevuld met spinazie en mascarpone in tomatensaus)

400 g Bombardoni (of grote pasta die je kan vullen)
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas (of eventueel andere belegen kaas)


vulling:
200 g diepvriesspinazie (ontdooid, uitgelekt en uitgeknepen)
1 teentje knoflook, fijngehakt
400 g mager rundergehakt
200 g Mascarpone
peper en zout

tomatensaus:
2 sjalotjes of 1 kleine ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 blikjes tomatenblokjes met sap
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
3 volle el verse basilicum, gesneden
peper en zout

Voor de saus, fruit je de sjalotjes en de knoflook in wat olijfolie, doe na een paar minuten de fijngesneden courgette erbij en bak deze even mee. Doe de tomatenblokjes met sap erbij en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. (als het seizoen goede tomaten biedt kan je het natuurlijk ook met verse rijpe tomaten doen) Voeg de kruiden toe en maak op smaak met peper en zout. Als de saus te dik is voeg dan wat water toe.

Vulling: Bak het gehakt rul in wat olijfolie en voeg dan de fijn gehakte knoflook toe om even te laten meefruiten. Laat het daarna afkoelen. Meng dan dit gehakt met de uitgeknepen spinazie en Mascarpone, zout en peper en vul de Bombardoni (of andere grote holle pasta) ermee.

Verdere verwerking: verwarm de oven voor op 220ºC.
Leg een klein laagje van de tomatensaus in een ovenschaal en schik daarop dicht tegen elkaar de gevulde pastavormen. Schep dan de saus erover zodat alle pasta bedekt is. Strooi de geraspte kaas over de bovenlaag en zet in de voorverwarmde oven. Bak de schotel ongeveer 35 minuten. Serveer met een frisse salade.
Buon Appetito!

******************************************

Well allthough the previous post wasn't in English, I think the pictures spoke for themselves...Just being a bit creative with these huge pastashapes that we brought back with us from Italy. My daughter said they were like monsters and so came the idea to make something with them on the computer. But as nice and maybe crazy as it was....better make something to eat with them so there we go...

Bombardoni ripieni con sugo di pomodori
(filled bombardoni with spinach and a tomatosauce)

400 g Bombardoni (or other large pasta that can be filled)
100 g freshly grated parmezan

Filling:
200 g frozen spinach (defrosted, drained and squeezed)
1 clove of garlic, minced
400 g lean minced beef
200 g Mascarpone-cheese
pepper and salt

Tomatosauce:
2 small shallots, minced
1 clove garlic, minced
2 cans peeled tomatocubes with their juice
1 zucchini, diced in small cubes
3 heaped TBSP fresh chopped basil
pepper and salt

To make the sauce:
Fry the chopped challots in a litte olive oil, adding the chopped garlic after a few minutes. Then put the diced zucchini in the pan and fry for another few minutes.
Add the tomatoes with their juice to the shallotmixture and let simmer for about 10 minutes. Add the basil and salt and pepper to taste. If the sauce is too thick add some water.

Filling: Fry the mince loose and add the minced garlic for the last few minutes. Let it cool.
When it's cooled mix in the mascarpone, spinach and some salt and pepper and fill the large pastashapes with it.

To finish: Preheat the oven to 420ºF.
Put a small layer of the sauce in a large ovendish and place the filled pasta on top of that, close to one another. Ladle the sauce over the pasta making sure they're all covered.
Sprinkle the grated parmezan over the dish and bake in the oven for about 35 minutes. Serve with a green salad.
Buon Appetito!

4 comments:

Arden said...

Lien, dat ziet er monsterlijk lekker uit. Ik krijg er trek van :-).

Will said...

ik heb deze pasta ook in italie gekocht maar moet je 'm niet eerst koken voordat je ze vult?

Lien said...

Nee dat hoeft niet Will, je zet de gevulde schelpen in de schaal en daarover gaat tomatensaus. Dan de oven in en de pasta gaart in de saus. Als je de pasta eerst kookt is het bijna onmogelijk te vullen (en niet nodig dus).
Succes!!! e buon appetito!!

Will said...

ik heb het gisteravond gemaakt maar de pasta was gewoon nog veel te taai. De rest was wel lekker trouwens. Misschien dat onze pasta wat dikker was..
Ook al vult het moeilijker, volgende keer kook ik ze toch maar even voor. :)