Kokos-citroengras ijs
(ongeveer 1 liter)
4 stengels citroengras
300 ml water
150 g witte basterd suiker
1 groot blik kokosmelk
50 g kokoscrème (van een blok)
5 el geraspte kokos, geroosterd
Snijd het citroengras in de lengte doormidden en dan in stukken van ± 10 cm lengte. Kneus het onderste deel van de stengel, zodat de smaak goed vrij komt.
Doe deze stukken met de basterdsuiker en het water in een pan en breng het aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat het 1 minuut doorkoken, voeg dan de kokoscrème erbij in stukjes (die zal dan smelten) en laat het dan afgedekt afkoelen.
Ondertussen rooster je de kokos in een koekenpan tot het goudbruin begint te worden.
Giet het nu in een ijsmachine en laat het draaien tot het aardig stevig is. Strooi nu geleidelijk 4 el van de geroosterde kokos erdoor, zodat je wat meer textuur in het ijs krijgt. Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat het nog een paar uur vriezen voor het serveren. Gebruik de resterende eetlepel kokosrasp voor het serveren.
*******************************************
Don't you just love the fragrance of lemongrass (or sereh). I just love it. Bash the stalk, so it released more flavour. Make this sorbet-ice cream and dream about a vacation on a tropical island.
Coconut and lemongrass ice cream
(about 1 litre) 
4 stalks of lemon grass300 ml water
3/4 cup white sugar
1 (large) can of coconut milk
50 g coconutcream (sold in blocks)
5 tbsp grated coconut, toasted
In the meantime toast the grated coconut in a pan until just golden.
Pour the coconutmixture in your icemachine and let it turn until thick. Sprinkle in 4 tablespoons of the toasted coconut, this gives a bit of texture to your ice cream. Let it turn a few minutes more and pour it in a plastic container and store in the freezer for a few hours more before serving.
Serve with the remaining Tbsp toasted coconut. Enjoy!
4 comments:
Ha Lien,
wat een leuk en spannend ijs!
Ga ik ook maken :-)
grtj
Aranka
Eeh ben ik nu erg slecht? Voor mij hoef je het niet te bevriezen, scheutje rum erbij, rietje...
IJS ... daar ben ik gek op! Dit ziet er weer heerlijk uit.
Mmmmmmmmmmmm
Joke
Post a Comment