(voor de Nederlandse versie naar beneden scrollen)
High time to have a pumpkin recipe here. Can't do autumn without pumpkin. It's not as popular here in the Netherlands as in let us say in the States. We don't have Thanksgiving here, so no pumpkin pies. I still have to make my first pumpkin pie, I will someday, but not this time. This time it's brownie-time.
High time to have a pumpkin recipe here. Can't do autumn without pumpkin. It's not as popular here in the Netherlands as in let us say in the States. We don't have Thanksgiving here, so no pumpkin pies. I still have to make my first pumpkin pie, I will someday, but not this time. This time it's brownie-time.
Pumpkin doesn't really have much taste of it's own I think, it really needs some kind of spicing up in dishes in which they are the main ingredient, like soups or that pumpkin pie I was talking about. But when you use pumpkin in bread or in these brownies, I don't think it's about the pumpkin flavor -if any-, but more about making it moist and soft. And that works really well in a brownie that should be moist and dense. We liked the addition of the apricots a lot, but if you don't have dried apricots, you can just use the jam on its own too.
140 g dark chocolate
115 g unsalted butter
300 g sugar
3 eggs
150-180 g unsweetened pumpkin puree
140 g AP flour
½ tsp salt
1 tsp ground ginger
150 g chopped peacans
125 g apricot jam
7 dried (ready-to-eat) apricots, chopped
Preheat the oven to 350°F/180°C. Grease a 9ʺ x 13ʺ baking pan.115 g unsalted butter
300 g sugar
3 eggs
150-180 g unsweetened pumpkin puree
140 g AP flour
½ tsp salt
1 tsp ground ginger
150 g chopped peacans
125 g apricot jam
7 dried (ready-to-eat) apricots, chopped
Melt butter and chocolate in a pan over low heat. Remove when almost melted and stir in the sugar.
Beat in the egg and the pumpkin. When smooth add flour, salt and ginger. Stir in the pecans.
Scrape half the batter in the prepared baking pan and place in the freezer for half an hour. ismix the chopped apricots with the jam and spread them over the (freezing cold) batter, leaving 1/2-inch around the edge. Spread the rest of the batter on top and bake for 50 inutes until a skewer comes out clean.
Cool completely on a rack before cutting.
(adapted from: "Pumpkin" - DeeDee Stovel)
____________________________________________________________
Herfst Brownies
Het is hoog tijd dat er een recept met pompoen langs komt hier. Herfst zonder pompoen dat kan natuurlijk niet. Het is hier niet zo populair als in bijvoorbeeldd Amerika. We vieren hier natuurlijk ook geen Thanksgiving waar de pompoentaart toch echt bij hoort. Ik heb zelfs nog nooit een pompoentaart gemaakt, dat moet er toch ook nog eens van komen. Maar deze keer zijn het brownies.
Eigenlijk heeft pompoen niet veel smaak van zichzelf, in gerechten waar het het hoofdingrediënt is, moet je de smaak vaak wat oppeppen met pittige toevoegingen. Maar als je pompoen in brood of bijvoorbeeld deze brownies verwerkt, gaat het me niet zo zeer om de smaak die de pompoen -voor zover die er al is-, maar om het zacht en sappig te maken. En dat is natuurlijk perfect als het om brownies gaat die een beetje klef horen te zijn. Wij vonden hier de toevoeging van de abrikozenstukjes erg geslaagd, maar als je ze niet hebt kan je ook alleen de jam gebruiken.
Chocolade-pompoen brownies
(24 kleine vierkantjes)
(recept PRINTEN)
140 g pure chocolade
115 g ongezouten boter
300 g suiker
3 eieren
150-180 g pompoenpuree (ongezoet)
140 g bloem
½ tl zout
1 tsp gemberpoeder
150 g pecannoten, gehakt
125 g abrikozenjam
7 gedroogde abrikozen, gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik in van ongeveer 23 x 33 cm.
Smelt de boter en chocolade in een pan op laag vuur. Haal de pan eraf als het bijna gesmolten is en roer de suiker erdoor. Klop het ei en de pompoenpuree erdoor tot het glad is.
Voeg dan de bloem, zout en gemberpoeder erdoor. Tot slot de pecannoten.
Spreid de helft van het beslag uit in het bakblik en zet dit een half uur in de vriezer. Meng de abrikozenjam met de gehakte abrikozen en strijk dit over de koude laag beslag, laat de buitenrand vrij. Verdeel de rest van het beslag erover en strijk de bovenkant glad.
Bak de brownies ongeveer 50 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze gaat snijden.
(bewerkt naar: "Pumpkin" - DeeDee Stovel)
115 g ongezouten boter
300 g suiker
3 eieren
150-180 g pompoenpuree (ongezoet)
140 g bloem
½ tl zout
1 tsp gemberpoeder
150 g pecannoten, gehakt
125 g abrikozenjam
7 gedroogde abrikozen, gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik in van ongeveer 23 x 33 cm.
Smelt de boter en chocolade in een pan op laag vuur. Haal de pan eraf als het bijna gesmolten is en roer de suiker erdoor. Klop het ei en de pompoenpuree erdoor tot het glad is.
Voeg dan de bloem, zout en gemberpoeder erdoor. Tot slot de pecannoten.
Spreid de helft van het beslag uit in het bakblik en zet dit een half uur in de vriezer. Meng de abrikozenjam met de gehakte abrikozen en strijk dit over de koude laag beslag, laat de buitenrand vrij. Verdeel de rest van het beslag erover en strijk de bovenkant glad.
Bak de brownies ongeveer 50 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze gaat snijden.
(bewerkt naar: "Pumpkin" - DeeDee Stovel)
2 comments:
Now, let me tell you, these sound terrible to me BUT they look absolutely fabulous!!! I really want to try these ... so badly I may have to try even in my home away from home kitchen.
I normally want my chocolate to just be chocolate but I really think I have got to give these a try.
Its the same with me, I am yet to make a pumpkin pie! :)
I saw pumpkin in brownies and I thought "will that be good?" . But like Tanna says, your brownies look so good, I know I am going to try them soon.
Post a Comment