Salsa Tonnata
1 (klein) blikje tonijn op olie
4 ansjovisfilets
4 flinke eetlepels mayonaise
2 el kappertjes
1 klein knoflookteentje
rasp van 1/2 citroen
2 el vers citroensap
Giet de een deel (± 1/3) van de olie uit het tonijnblikje weg. Doe dan alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en maal ongeveer 2 minuten tot het fijn is. Eventueel af en toe de zijkanten schoonschrapen.
KLAAR! Nou als dat niet snel is, weet ik het niet meer.
Doe het is een klein kommetje en serveer met toast of rauwe groente als hapje bij de borrel of als aperitief.
TIP:Natuurlijk prima van te voren te maken, dan gaan de smaken nog meer samen. Wel in de koelkast bewaren en voor gebruik even op kamertemperatuur laten komen.
(Bewerkt naar recept van M. Scicolone)
1 comment:
De ingredienten staan inmiddels op het boodschappenlijstje voor Kerst. Bedankt!
Post a Comment