Cranberry bread
(veenbessenkoek)
460 g gezeefde bloem
200 g kristalsuiker
1 zakje (15 g) bakpoeder
1/2 tl zout
rasp van een sinaasappel
1 ei
60 gr boter, gesmolten en afgekoeld
1 tl vanille-extract
360 g melk
150 g verse cranberries, grof gehakt
70 g gekonfijte sinaasappelschil, gehakt
60 g geroosterde amandelen, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een cake of broodblik in.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelschil in een kom door elkaar. In een ander kom meng je de gesmolten boter, ei, melk en vanille-extract. Giet het natte mengsel bij de bloem en roer door elkaar, voeg de noten en vruchten erbij en meng het nogmaals. Je hoeft niet echt te kloppen zoals bij cake, alleen mengen.
Giet het beslag in de voorbereide vorm en zet in het midden van de oven. Bak het nu 60-70 minuten, het is gaar als een saté-stokje er droog uitkomt. Haal de koek voorzichtig uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
In het recept staat dat je hem daarna in alufolie kunt wikkelen en een paar dagen zou moeten bewaren voor je hem serveert....makkelijk als je vooruit moet plannen dus!
Maar ik weet niet of dat hier lukt, omdat een paar dagen te verstoppen :D !
2 comments:
Hee....we zijn met hetzelfde ingredient bezig :-). Ik heb gisteren ook verse cranberries gekocht en daar al een paar recepten bij gezocht. Heb al een paar postings voor mijn blog in voorbereiding (eerst nog bakken natuurlijk). Gisteravond met mijn laatste restje gedroogde cranberries een heerlijk sinaasappel cranberry brood gebakken. Echt lekker, recept komt er uiteraard aan op mijn blog.
Ah, heerlijk! Kom maar op met die recepten.. ik vind cranberries echt erg lekker. Ben inmiddels begonnen aan mijn lingon sylt (jam) en die is zoooo lekker! Dat zijn kleinere bessen maar ongeveer vergelijkbaar.
Post a Comment