(Warning: Not really a valentines post) For over a week and a half now it has been hectic and exhausting in this house. Hardly a night with more than 5 hours sleep. In and out of bed because kids were sick, vomitting all over the place, having diarrhea, changing sheets, whiping buds, trying to find some clean underware, comforting them and secretly wishing that they would just go to sleep because I almost collapse myself. Our boy is still sick and we even had to take him for an extra check-up to hospital, but we have to wait until he stops vomitting and his intestines are working normal again for further investigations. I look like a zombie and function that way now night ánd day. Just throwing some flour and water in the machine to get bread, because I can't leave the sick kid(s) at home to go grocery shopping. Fortunately we have a huge freezer and I can make something to eat for several days without a problem... not that it's eaten, because their tummies are rumbling and in an uproar. But anyway nothing I made is worth mentioning here I'm afraid. But I don't want to take any longer to post at least something, because I might just get used to not posting at all, you never know. (this post took me 4 days to complete....in the meantime the husband got sick too)
With all this hectic and sleep deprivation I sometimes feel the need for stiff drink... I don't really act on it, because I'm not used to lots of booze and I have to stay 'awake' when the alarmbells go off at night. But it reminded me of something I made last year and never came round to posting it. It was this recipe that made me try to make it myself. The stuff I bought was sweeter I think, but this would work very well in this recipe. There are lots of manderines (tangerines) overhere this time of year, so maybe it's a nice idea to give it a try. Maybe you can need a drink too.
Mandarinetto
(tangerine liqueur, about 1 liter)
(PRINT recipe)
6 organic tangerines or manderins (washed)
500 ml vodka
300 g sugar
450 g water
Peel the zest of the tangerines/manderins, just the orange part and place them in a jar that has a tight-fitting lid. Add the vodka and leave in a cool dark place for 1 month.
After (at least) 1 month, combine sugar and water in a saucepan, bring to the boil and stir until the sugar is dissolved. Let cool.
Add the sugar syrup to the vodka mixture, strain to remove the zest and pour into glass bottles. Store in a cool place and serve chilled.
(source: "Sweet Sicily"- Victoria Granof)
_______________________________________________________
(Wees gewaarschuwd: dit is géén valentine bericht!!) Al ruim anderhalve week is het hier een uitputtend gekkenhuis. Nauwelijks een nacht met meer dan 5 uur slaap. Continue in en uit bed om braaksel op te dweilen... onvoorstelbaar waar dat allemaal komt (zelf met emmer naast het bed), billen te vegen, schone onderbroeken te zoeken, bedden te verschonen, te troosten en stiekem te wensen dat ze eindelijk zullen gaan slapen omdat je zelf bijna instort. Onze zoon is nog steeds ziek, we moesten zelfs naar het ziekenhuis voor een extra controle want het werd steeds erger. Maar we moeten nu wachten tot hij zijn ingewanden tot rust zijn gekomen, zodat er verdere onderzoeken kunnen plaats vinden. Ik voel me een zombie (en zie er ook zo uit helaas) zowel 's nachts als overdag. Net puf genoeg om wat meel in de machine te gooien om een brood te hebben, maar verder stelt het allemaal niet veel voor. Veel gegeten wordt er al helemaal niet. Boodschappen doen is er ook niet echt bij, want ik kan hem niet alleen laten. Maar gelukkig hebben we een grote vriezer en kan er voorlopig gegeten worden.... als ze weer zin krijgen tenminste. Maar in ieder geval is er niets gebakken of gekookt wat de moeite waard is om hier te vermelden... en dat is nu al een hele tijd. Toch heb ik geprobeerd een bericht te schrijven om het niet nog langer stil te laten hier. Stel je voor dat ik daar gewend aan raak! je weet het maar nooit. Over dit bericht heb ik al 5 dagen gedaan ondertussen.
Maar goed met al dit gedoe hier en slaapgebrek had ik soms wel eens zin aan een neut, niet gedaan trouwens, want ik ben al níet zo'n drinker én bovendien moet ik alert zijn als 's nachts ergens alarmbellen afgaan voor assistentie bij het één of ander. Maar het herinnerde me wel aan iets wat ik vorig jaar maakte, maar er niet toe kwam om het te maken. Het begon met dit recept, dat het me wel leuk leek om eens te proberen. Het spul wat ik toen kocht voor veel geld was wel wat zoeter (je kunt eventueel de siroop wat zoeter maken als je daar van houdt), maar zo werkt het ook prima. Er zijn nog volop mandarijnen te koop in deze tijd van het jaar, dus misschien ben je ook toe aan een borreltje.
Mandarinetto
(mandarijnenlikeur - ongeveer 1 liter)
(recept PRINTEN)
6 biologische mandarijnen (gewassen)
500 ml vodka
300 g suiker
450 g water
Na deze maand breng je het water met de suiker aan de kook en roer je tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen. Voeg de suikersiroop bij het vodkamengsel, zeef de schillen eruit en giet het een glazen fles (of flessen), sluit af en bewaar op een koele plaats. Serveer gekoeld.
(bron: "Sweet Sicily"- Victoria Granof)
13 comments:
Wat een goed idee! Ik heb een fles wodka staan die niemand drinkt (naast die fles jenever die ook niemand drinkt, ooit gekregen (?!)) Dit ga ik doen!
Heel veel sterkte Lien, hoop dat je jochie gauw beter wordt. Ik wou dat ik dichterbij woonde, kon ik boodschappen voor je doen en af en toe een pan lekkers naar binnen gooien. Hou je taai!
Lien, it sounds horrible and painful!
I hope your little one will start feeling better soon, and that you get some rest.
Good heavens!
I hope the troops are feeling better.
(And am secretly glad mine are grown up..)
I love the tangerine liqueur, I have made limoncello before - I am sure I would love this. Thanks!
xoxo
Sorry that your house is full of sickies - that does not sound fun! Hope all feel better soon!
Ooo jee.......dat klinkt niet zo goed!!
Ik hoop dat het snel beter zal gaan, sterkte ermee!!
Groetjes Thea
Oh dear, poor kiddos! It's no fun being sick, get better soon. Glad you had time to sit down and post though, this looks like something I'd love to try. This and an almond liqueur too. Any particular type of vodka you like? They certainly vary a lot in flavor themselves...
I hope things are better soon!
Pffff- ik hoop dat iedereen zich inmiddels beter voelt en dat het niets ernstigs bleek met je zoon!
Had opeens wel weer wat flashbacks...mbt tot emmers en dweilen enzo..:((
Je hebt toch nog wel een mooi recept opgehoest en net als bij Baking staat hier nog zo'n fles jenever die ik alleen voor marinade gebruik..;-)Nu nog even die biologische mandarijnen scoren...!
Sterkte Lien!
Thanks all, we still aren't there yet, husband was just sick for 1 day (which was normal for this virus), but son is still not well, almost 2 weeks now. We hope that'll be better real soon! (also so he can be further examined)
@ Karen, ja dat zou gezellig zijn... ook als hij niet ziek was!
@Marl1, sorry dat ik niet zo vaak meer bij je langs kom, heb zo'n moeite de reader te legen... en dat WIZ, staat natuurlijk helemaal onderaan, maar t.z.t. zal ik al je foto's gaan zien!
Your kids have been sick for so long! That's terrible and I know how much it hurts to watch them suffer! I hope everyone feels better soon!
And I can see how a glass of this yummy drink could help!
Jemig Lien, dat is heftig; het hele gezin ziek. Ben jij nu de enige die nog overeind is gebleven en voor iedereen loopt te zorgen en te ruimen?
Als je praktische hulp kunt gebruiken; stuur mij een mail (marjoke@bitbak.nl) voor hetzelfde geld wonen wij in dezelfde regio en kan ik een kleine bijdrage leveren.
Hoi Lien veel sterkte in de ziekenboeg en beterschap voor de patienten gewenst. Groeten Wil V
Thanks all, your kind words make me feel better already!
I have only one sick kid left, he still gives some worries, we hope he'll be alright real soon too!
@Marjoke bedankt voor je lieve aanbod, maar ik red me wel weer nu het dieptepunt is geweest.
@ Wil, er is nu licht aan eind van de tunnel ;) dus we houden de moed erin.
Post a Comment