Kolache met abrikozen
1 ei
1,2 dl melk
50 g boter
60 g suiker
1/2 tl zout
300-350 g bloem
1,5 tl droge gist
Maak van deze ingrediënten een deeg in de broodbakmachine. Haal na afloop van het 'dough'-programma het deeg uit de machine, druk de lucht eruit en verdeel het deeg in 15 stukjes. Vorm van elk stukje een balletje en leg dat op een bakplaat met bakpapier. Dek ze af met plastic en laat ze ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Ondertussen maak je de vulling:
70 g gedroogde abrikozen
75 g suiker
2 el Gran Marnier
1 el citroensap
2 el water
Snijd de abrikozen klein en doe alles in een pannetje en laat het sudderen tot het een stroperig mengsel is. Als het te stijf is kan je naar smaak nog wat water of Gran Marnier toevoegen. Laat het iets afkoelen en pureer het in de keukenmachine of blender.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Druk in elk van de bolletjes een holte en schep daarin een volle theelepen van het
abrikozenmengsel. Bak ze in de voor verwarmde oven ongeveer 20 minuten.
Je kunt deze broodjes ook prima invriezen. Eet smakelijk.
Zien er weer lekker uit :-)). Ik heb dat boek ook gehad, maar na diverse mislukkingen heb ik het met het oud papier meegegeven.
ReplyDeleteWat is er toch veel lekkers op de wereld en het is zo jammer dat je het niet allemaal kan bakken ......
Deze zien er heel mooi uit...en ik weet gelijk waar ik met mijn zakje gedroogd fruit heen moet...
ReplyDelete