But just before the deadline I managed to make breads for this month edition, hosted by the wonderful and talented Cindy from "Cindystar". She choose the theme "breads with flakes and seeds" and as I and in fact all of us in this household, love breads with seeds and things in them, I just had to get myself into gear and bake something for this event. I used different seeds that were available in my cupboards, but af course you can vary them to your linking and the content of your pantry.
And as it seems that spring, even though still chilly, is coming, I made small breads to take on the road. While I was taking pictures of the breads, one of our chickens, that had managed to get out of the enclosed area, jumped up on the bench and was very happy to spot these rolls on the table. So really everybody in this household seem to love breads with seeds in them! :)
Seed triangles
(makes ± 16)
(this cheeky chicken loves them too!)
(PRINT recipe)
|
280 g white bread flour
40 g cornmeal
2 tsp dried yeast
2 TBsp runny honey
1 tsp salt
2 TBsp vegetable oil
10 g dried soy granules
75 g sunflower seeds
20 g flax seeds
5 g poppy seeds
10 g sesame seeds
25 g pumpkin seeds
± 310 g water
extra seeds for decorating (sunflower, sesame and pumpkin seeds)
Place all the ingredients in a large mixing bowl from your stand mixer. Knead with the dough hook at medium speed until you’ve a souple and elastic dough. Shape it into a ball, lightly grease the mixing bowl and place the dough in it. Cover with greased plastic foil and leave to rest for about 45 minutes.
Prepair two baking sheets/peels with baking parchment.
Place the dough on a lightly greased counter and press it into a
rectangle (40 x 25 cm). Sprinkle the seeds on top for the decoration and press them down.
Cut the dough with a dough scraper in the middle lengthwise. Now cut each of these doughstrips with diagonal cuts in about 8 triangle shapes.
Place the triangles on the baking sheet or peel with baking parchment, cover them with lightly greased plastic and let them rise in a warm place until puffy.
Preheat the oven to 220ºC, preferably with an oven stone.
Bake the triangles by placing them on the baking stone with the parchment paper and let them bake for 15-20 minutes until golden brown and done. Take them out of the oven and leave them to cool on a wire rack.
(recipe by Lien)
_______________________________________________________________________
Ik heb al een tijdje niet meer meegedaan aan dit bakevent, ookal wilde ik het eigenlijk wel, omdat de Bread Baking Day, gestart door Zorra (mooie nieuwe blogsite trouwens), altijd al mijn favoriete blog-event was. Maar mijn blog-leven wordt geteisterd door een midlife-crisis, moeite om er zin, plezier, noodzaak in te zien en energie voor te vinden.
Maar net voor het verstrijken van de deadline is het toch nog gelukt wat te bakken voor deze maand, die verzorgd wordt door de getalenteerde
Cindy from "Cindystar". Ze koos het thema : Brood met vlokken en zaden. En omdat ik en eigenlijk ons hele huishouden gek is op brood met 'dingetjes' erin, moest ik mezelf wel een schop geven en iets bakken voor deze gelegenheid. Ik heb verschillende zaden gebruikt, maar je kunt die natuurlijk variëren naar je smaak en de inhoud van je kasten .
En omdat de lente er dan toch eindelijk aan lijkt te komen, hoewel nog steeds wat fris, besloot ik kleine broodjes te maken die je makkelijk mee kan nemen voor onderweg. Terwijl ik buiten op de tafel de foto's aan het maken was van de broodjes, sprong onze kip Nera, die het weer eens gelukt was uit de omheining te ontsnappen, op de bank en loerde vol verlangen naar de broodje (zie bovenste foto). Ik kan dus met recht zeggen dat IEDEREEN in ons huishouden van brood met zaadjes houdt :).
En omdat de lente er dan toch eindelijk aan lijkt te komen, hoewel nog steeds wat fris, besloot ik kleine broodjes te maken die je makkelijk mee kan nemen voor onderweg. Terwijl ik buiten op de tafel de foto's aan het maken was van de broodjes, sprong onze kip Nera, die het weer eens gelukt was uit de omheining te ontsnappen, op de bank en loerde vol verlangen naar de broodje (zie bovenste foto). Ik kan dus met recht zeggen dat IEDEREEN in ons huishouden van brood met zaadjes houdt :).
Driehoek-broodjes met zaden
(ongeveer 16 stuks)
140 g volkoren tarwemeel
280 g broodbloem
40 g maismeel
2 tl droge gist
2 el vloeibare honing
1 tl zout
2 el plantaardige olie
10 g gedroogde soja stukjes
75 g zonnebloempitten
20 g lijnzaad
5 g maanzaad
10 g sesamzaad
25 g pompoenpitten
± 310 g water
extra zaden voor decoratie (zonnenbloem- en pompoenpitten, sesamzaad)
Plaats alle ingrediënten in de kom van je standmixer. Kneed met de deeghaak op medium snelheid tot je een soepel en elastisch deeg hebt. Vorm het tot een bal en leg het in een licht ingevette kom afgedekt met plastic. Laat het ongeveer 45 min. rijzen op een warme plaats.
Keer het deeg op een licht ingevet werkblad en druk het in een rechthoek van 40 x 25 cm. Bestrooi de bovenkant met de extra zaden en druk ze in het deeg. Snij het deeg nu in de lengte in twee delen. Elk deel snijd je dan in ongeveer 8 driehoeken.
Leg de driehoeken op het bakpapier, dek ze af met licht ingevet plastic folie en laat ze rijzen (ongeveer 50 minuten) op een warme plaats.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220ºC, bij voorkeur met een ovensteen erin.
Bak de driehoekbroodjes door ze met bakpapier en al op de ovensteen te schuiven en laat ze 15-20 minuten bakken tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
(recept van Lien)
Wonderful breads! I love seedy breads and this looks so good! Bookmarked this recipe!
ReplyDeleteZe zien er prachtig uit! Ik heb voor het eerst meegedaan met Bread Baking Day en ben helemaal verliefd op het brood dat ik gemaakt heb (haha). Ik bookmark jouw recept want ik vind ze er heerlijk uit zien, vooral de driehoek vorm!
ReplyDeleteGreat recipe, the kind of buns I love!
ReplyDeleteAnd so cute the chicken in the picture :-)
Just the other day I was in a similar condition, was shooting a meat dish and our french bulldog and one of our cats were on the sofa close to my little tableset, smelling so greedily the air a few centimeters from the plate! :-)
Thank you so much for sharing in BBD!
These triangles look wonderful! And I love the chicken in the background.
ReplyDelete