As promised the spiced soup that went with the naan. It's simple to make, quick too and very good. You can adjust the heat by adding one or two or three pinches of chilli flakes. We're not used to very spicy food, especially the kids, so we just used one pinch and that was quite mild, even for us. So feel free to add to your own taste, you have to taste a little heat, which is mellowed by the yogurt. And the sweet raisins in the naan are a wonderful combination.
2 TBsp cumin seeds
pinch dried chilli flakes
2 TBsp olive oil
600 g grated carrots
140 g split red lentils
1 litre hot vegetable stock (from a cube is fine)
125 g coconut milk
natural yogurt
2 TBsp coriander, chopped
Naan bread to serve
Heat a large saucepan, dry-fry the cumin seeds and chilli flakes for 1 minute. Take half out of the pan and set aside. Add the oil, carrots, lentils, stock and coconutmilk to the pan, bring to the boil then simmer for about 15 minutes or until the lentils are completely soft.
Wizz the soup with a stick blender or in a foodprocessor until smooth. Serve with a dollop of yogurt, a little chopped coriander and sprinkle some of the reserved spices on top.
Serve with naan breads.
(source: "Good Food calendar 2010")
pinch dried chilli flakes
2 TBsp olive oil
600 g grated carrots
140 g split red lentils
1 litre hot vegetable stock (from a cube is fine)
125 g coconut milk
natural yogurt
2 TBsp coriander, chopped
Naan bread to serve
Heat a large saucepan, dry-fry the cumin seeds and chilli flakes for 1 minute. Take half out of the pan and set aside. Add the oil, carrots, lentils, stock and coconutmilk to the pan, bring to the boil then simmer for about 15 minutes or until the lentils are completely soft.
Wizz the soup with a stick blender or in a foodprocessor until smooth. Serve with a dollop of yogurt, a little chopped coriander and sprinkle some of the reserved spices on top.
Serve with naan breads.
(source: "Good Food calendar 2010")
_________________________________________________________________
Zoals beloofd de kruidige soep die we aten bij de naan. Het is eenvoudig te maken en ook snel en lekker. Je kan de hitte zelf aanpassen door 2 of meer "snuffen" chilivlokken te gebruiken. Wij zijn neit erg gewend aan erg pittig eten, vooral de kinderen is het snel te heet en daarom heb ik maar één snuf gebruikt. Dat was redelijk mild, zelfs voor ons. Dus gewoon aan je eigen smaak aanpassen. Het moet wel wat pikant zijn, dat wordt dan wat verzacht door de yoghurt en de rozijnen in de naan, die er fantastisch bij past.
2 el komijnzaad
snuf gedroogde chillipeper vlokken
2 el olijfolie
600 g geraspte wortels
140 g rode linzen
1 liter groente bouillon (een bouillonblokje is prima)
125 g kokosmelk
2 el koriander, gehakt
een paar eetlepels yoghurt (voor serveren)
Naan om erbij te serveren
Verhit een grote pan, een rooster de komijnzaadjes en chillivlokken droog tot ze hun aroma's vrijlaten. Neem de helft eruit en houd het apart. Voeg olie, wortel, linzen, bouillon en kokosmelk toe in de pan, breng het aan de kook en laat het 15 minuten sudderen of tot de linzen helemaal zacht zijn.
Blend de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot ze glad is. Serveer met een klodder yoghurt, wat gehakte koriander en wat van de achWizz the soup with a stick blender or in a foodprocessor until smooth. Serve with a dollop of yogurt, a little chopped coriander and sprinkle some of the reserved spices on top.
Serve with naan breads.
(source: "Good Food calendar 2010")
snuf gedroogde chillipeper vlokken
2 el olijfolie
600 g geraspte wortels
140 g rode linzen
1 liter groente bouillon (een bouillonblokje is prima)
125 g kokosmelk
2 el koriander, gehakt
een paar eetlepels yoghurt (voor serveren)
Naan om erbij te serveren
Verhit een grote pan, een rooster de komijnzaadjes en chillivlokken droog tot ze hun aroma's vrijlaten. Neem de helft eruit en houd het apart. Voeg olie, wortel, linzen, bouillon en kokosmelk toe in de pan, breng het aan de kook en laat het 15 minuten sudderen of tot de linzen helemaal zacht zijn.
Blend de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot ze glad is. Serveer met een klodder yoghurt, wat gehakte koriander en wat van de achWizz the soup with a stick blender or in a foodprocessor until smooth. Serve with a dollop of yogurt, a little chopped coriander and sprinkle some of the reserved spices on top.
Serve with naan breads.
(source: "Good Food calendar 2010")
Lekker! Vooral de combinatie zoet en pittig. Ooit had ik winterwortel soup in mijn repertoire wat mijn Oma in een volle verjaardagskamer deed zeggen: Kind, het is lekker hoor, maar doe volgende keer maar weer gewoon soep.
ReplyDeleteAhhhh, like a breath of fresh air is simple and good to warm my tummy, mood and bread! Beautiful Lien.
ReplyDeleteDat ziet er heel erg lekker uit. Wat een aparte combinatie, daar moet ik toch eens naar kijken. Linzen lusten we, dus het is een questie van uitproberen ; )
ReplyDeletePerfect soup to go with the naan!
ReplyDeleteHeavenly, simply heavenly. Love the meld of ingredients. Thank you so much for sharing...
ReplyDeleteHet ziet er heerlijk uit zeg!
ReplyDeleteHeerlijke soep zeker in combinatie met het verukkelijke naanbrood. De yoghurt in soep is ook echt een aanrader.
ReplyDeleteHet naanbrood ga ik ook bij andere Indiaase gerechten maken. Ook mijn kinderen (12 en 10) vonden het erg lekker.