Iedereen kent wel de verschillende kleuren pasta, rood/oranje met tomaat, geel met saffraan en groen met spinazie. Dan heb je nog zwart met inktvisinkt, grijs/bruin met gemalen porcini en bruin met cacao. Kortom je kunt alle kanten op. Een poosje terug alweer zag ik donkergroene pasta met basilicum (2,5% volgens de verpakking) gemaakt en omdat ik zo dol ben op basilicum leek me dat aardig om eens te proberen. Ik besloot er eens een vegetarische schotel mee te maken, die goed in de smaak viel. De uiteindelijke schotel deed qua uiterlijk een beetje aan boontjes denken, zodat mijn man bij de 2e portie meldde nog wel een schep van die "boontjes" te willen. Je kunt het natuurlijk ook met gewone pasta maken, en er eventueel wat extra basilicum aan toevoegen.
Basilicumpasta met courgettes
(Strozzapreti al basilico zucchinato - 4 pers)
500 g basilicumpasta (of een andere pastasoort)
1 - 1,5 blik tomatenblokjes in sap
2 tomaten, in stukjes
1 courgette
1 medium ui, gehakt
handvol verse basilicum
1 bol mozzarella, in plakjes of blokjes
200 g parmezaanse kaas (of Pecorino), geraspt
olijfolie
zout en peper
Was de courgette en snijd hem in dunnen plakjes. Bak de courgetteschijfjes in een koekenpan met wat olijfolie aan beide kanten goudbruin.
In een pan met wat olijfolie fruit je de gesnipperde ui, doe de verse en ingeblikte tomatenblokjes met hun sap erbij, zout en peper naar smaak toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Scheur, knip of snijd de basilicumblaadjes in stukjes en doe die in de saus.
Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta; maar half zo lang als er op de verpakking staat. Giet af en roer door de tomatensaus.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en maak nu laagjes van de pasta, courgetteplakjes en mozzarella. De volgorde is niet zo langrijk, maar begin en eindig met de pasta. Bestrooi tot slot met de parmezaanse of pecorinokaas.
Zet de schaal in een op 180ºC voorverwarmde oven en na 15-20 minuten ben je klaar om het op te dienen.
Buon appetito!
1 - 1,5 blik tomatenblokjes in sap
2 tomaten, in stukjes
1 courgette
1 medium ui, gehakt
handvol verse basilicum
1 bol mozzarella, in plakjes of blokjes
200 g parmezaanse kaas (of Pecorino), geraspt
olijfolie
zout en peper
Was de courgette en snijd hem in dunnen plakjes. Bak de courgetteschijfjes in een koekenpan met wat olijfolie aan beide kanten goudbruin.
In een pan met wat olijfolie fruit je de gesnipperde ui, doe de verse en ingeblikte tomatenblokjes met hun sap erbij, zout en peper naar smaak toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Scheur, knip of snijd de basilicumblaadjes in stukjes en doe die in de saus.
Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta; maar half zo lang als er op de verpakking staat. Giet af en roer door de tomatensaus.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en maak nu laagjes van de pasta, courgetteplakjes en mozzarella. De volgorde is niet zo langrijk, maar begin en eindig met de pasta. Bestrooi tot slot met de parmezaanse of pecorinokaas.
Zet de schaal in een op 180ºC voorverwarmde oven en na 15-20 minuten ben je klaar om het op te dienen.
Buon appetito!
****************************************************************
Green pasta
You all know those coloured pasta variaties; green with spinach, red with tomato, yellow with saffron, black with squid ink, brown with cocoa or... you name it. Recently I found a basil flavoured (2.5%) and coloured pasta at an Italian deli.
And because I love basil, I thought it would be a good idea to try it out. I made an vegetarian dish with it this time and it turned out pretty tasty! Because of the shape and colour of the pasta, the dish reminded us all of green beans (appearence), my husband even said that he would love a second helping of this 'bean dish' by accident. It will also be tasty with any other kind of pasta, just add some extra basil if you're a basil lover like I am.
You all know those coloured pasta variaties; green with spinach, red with tomato, yellow with saffron, black with squid ink, brown with cocoa or... you name it. Recently I found a basil flavoured (2.5%) and coloured pasta at an Italian deli.
And because I love basil, I thought it would be a good idea to try it out. I made an vegetarian dish with it this time and it turned out pretty tasty! Because of the shape and colour of the pasta, the dish reminded us all of green beans (appearence), my husband even said that he would love a second helping of this 'bean dish' by accident. It will also be tasty with any other kind of pasta, just add some extra basil if you're a basil lover like I am.
Basil flavoured pasta with zucchini
(Strozzapreti al basilico zucchinato - serves 4)
500 g basil flavoured pasta (or any other type of pasta)
1 zucchini
1 - 1,5 can cubed tomato pieces in their own juice
2 tomatoes, in small pieces
1 medium onion, chopped
a handful fresh basil
1 mozzarella, sliced or cubed
200 g parmesan cheese (or Pecorino), grated
olive oil
salt and pepper
Cut the zucchini in small slices. Bake them in a little olive oil in a heave saucepan, until they start to turn golden on both sides.
In another pan fry the onions in olive oil, add the chopped tomatoes and the canned ones, add pepper and salt to taste and let simmer for 10 minutes. Tear or cut the basil leaves in pieces and add them at to the sauce.
In the meantime bring water to the boil and cook the pasta half the time as it says on the package, drain and mix in the tomato sauce.
Grease an ovendish with some olive oil and make layers with the pasta, mozzarella, zucchini. The order is not that important, just start and finish with the pasta. Sprinkle with the grated parmesan or pecorino to finish it off.
Bake in a preheated oven (360ºF) for 15-20 minutes and you're ready to eat.
Buon appetito!
1 zucchini
1 - 1,5 can cubed tomato pieces in their own juice
2 tomatoes, in small pieces
1 medium onion, chopped
a handful fresh basil
1 mozzarella, sliced or cubed
200 g parmesan cheese (or Pecorino), grated
olive oil
salt and pepper
Cut the zucchini in small slices. Bake them in a little olive oil in a heave saucepan, until they start to turn golden on both sides.
In another pan fry the onions in olive oil, add the chopped tomatoes and the canned ones, add pepper and salt to taste and let simmer for 10 minutes. Tear or cut the basil leaves in pieces and add them at to the sauce.
In the meantime bring water to the boil and cook the pasta half the time as it says on the package, drain and mix in the tomato sauce.
Grease an ovendish with some olive oil and make layers with the pasta, mozzarella, zucchini. The order is not that important, just start and finish with the pasta. Sprinkle with the grated parmesan or pecorino to finish it off.
Bake in a preheated oven (360ºF) for 15-20 minutes and you're ready to eat.
Buon appetito!
I do love basil! And I did think this was a green bean dish! That looks excellent!
ReplyDeleteHmm Boontjes! Het ziet er inderdaad verdacht groenterig uit, maar wel erg lekker! Grappige pasta!
ReplyDelete