200 ml room
500 ml (half)volle melk
150 g suiker
Maal de noten tot poeder (en houd er een paar achter voor decoratie).
Doe alle ingrediënten in een pan en breng langzaam aan de kook, steeds roerend zodat het niet aanbrandt. Haal het dan van het vuur, laat afkoelen, dek af en zet het een nacht in de koelkast.
Zeef de massa door een zeef met behulp van een lepel zodat zoveel mogelijk vocht uit de noten gedrukt wordt. Eventueel kan je het hierna nogmaals zeven door een fijnere zeef.
Giet het daarna in een draaiende ijsmachine en laat het ongeveer 20 minuten draaien. Schep het in een diepvriesdoos en laat het nog even nastijven in de diepvries.
Serveer met wat gehakte pistachenootjes erop en je waant je op een Italiaans terrasje.....
No not green as grass, but green as ice cream. That can only mean one thing: Pistachio ice cream! Don't ever buy this in bright green, then it's almost certain that they've used a colouring (and probably a flavouring as well!) because from real pistachios it never gets that bright colour. It's more of a greyish-green. But then you'll know it's the real thing!
Gelato al Pistacchio
(Pistachio ice cream)
1 heaped cup shelled pistachios (keep some nuts apart for decoration)
1 cup cream
2 cups milk (semi-skimmed)
3/4 cup sugar
Grind the pistachios to a fine powder.
Put all the ingredients in a saucepan, bring to the boil slowly, and keep stirring so that it'll not burn.
Remove from the heat, cool, cover and refrigerate overnight.
Strain the mixture through a fine-meshed sieve, pressing on the nuts to get all the liquid out. Transfer to an ice cream maker and freeze according to the manufacture's instruction.
Before serving decorate with some of the chopped nuts and close your eyes.... you can immagine that you're on an Italian piazza.
wauw Lien, dit is weer een leuk iets op je blog zeg. Je kunt niet zeggen dat jij niet veelzijdig bent ;o) Complimenten ;o))
ReplyDeleteLeuke info over de pistacchio, vond ze altijd nogal prijzig- maar wel lekker- en begrijp nu wel hoe dat komt! ( helaas werkte het filmpje bij mij niet :(
ReplyDelete