Mijn moeder maakte vroeger overheerlijke kersenclafoutis, zo getimed dat hij dan na het eten warm uit de oven kwam. Een lekkere klodder slagroom erop, die er dan zo over weg smolt...mmmm. Ik zie het receptje nog zo voor me; een klein uit de krant geknipt stukje, het lag op zo'n schapje boven het aanrecht. Ik weet niet of het er nog is, maar af en toe maak ik ook nog zoiets, soms met kersen, soms met ander fruit. Op de een of andere manier is het nooit zo lekker als die van mijn moeder....maar ja dat hoort ook een beetje toch?
(6-8 pers)
2 grote blikken ananasstukjes
handvol cranberries
4 el gele basterdsuiker
4 eieren
300 ml (rijst)melk
flinke snuf zout
75 g suiker
1 tl vanille-extract
90 g bloem (variatie: 50 gr bloem en 40 gr gerstemeel)
Verwarm de oven voor op 190ºC. Laat de blikken ananas uitlekken in een zeef.
Vet een ovenschaal in met wat boter of margarine en doe hierin de ananas. Strooi de cranberries en de basterdsuiker erover.
Kluts in een kom de eieren, suiker, vanille, zout, bloem en melk tot een homogeen beslag. Giet dit beslag gelijkmatig over de vruchten en bak het ongeveer 40 minuten in de oven. Het is dan goudbruin en niet meer nat in het midden.
Het lekkerste warm met een klodder slagroom of Mascarpone...mmmmm
**************************************************
In my childhood my mother cooked us a cherry-clafoutis. Timed perfectly so that it was still warm after dinner and could be enjoyed with a dollop op cream that melted over the top....mmmmm. I still see the tiny piece of newspaper that she had cut out with the recipe on it. I remember it laying on a shelf above the sink. No idea if it's still there, I'd have to ask my father next time. Sometimes I make something like it, but somehow it never tastes quite as good as then.....
Pineapple Clafoutis
(6-8 portions)
2 large cans of pineappelchunks
1/2 cup of dried cranberries
4 Tsps of soft light brown sugar
4 eggs (medium)
1 1/4 cup milk
1/4 tsp salt
1/3 cup granulated sugar
1/2 + 1/8 all-purpose flour
1 tsp vanilla-extract
Drain the pinapplechunks and put the chunks in a buttered ovendish. Scatter the cranberries on top and sprinkle the brown sugar over them.
Whisk together the milk, salt, eggs, extract, sugar and flour and pour it over the fruits.
Bake in the oven about 40 minutes or until golden brown and all set.
Scoop out in servingdishes while still warm with a big dollop of thick cream or Marscarpone. Enjoy!
No comments:
Post a Comment
Thanks for stopping by and taking the time to comment on my blog, the comments are the cherries on the cake!
(PS. rude comments or advertising will be removed without notice)