Hiep Hiep Hoera!!! Vandaag een feestelijke posting, het is namelijk de 100ste posting sinds het bestaan van deze blog (en dat is vanaf 4 oktober 2006) . Als ik zo eens terugkijk is dat toch heel wat in zo'n korte tijd! Heb ik dat allemaal ingetikt en gefotografeerd; wauw ik wist niet dat ik daar tijd voor had! Maar aangezien we alles aangrijpen om wat lekkers te bakken...een feestelijke taart.
Chocolade-appeltaart
4 appels, geschild en zonder klokhuis, in niet te kleine blokjes
60 ml rum
200 g zachte boter
200 g suiker
1 tl kaneel
1 snuf zout
4 eieren
200 g bloem
130 g gemalen hazelnoten
1 volle tl bakpoeder
2 el cacao
glazuur:
175 g poedersuiker
2 el citroensap
3 el hazelnoten, geroosterd en gehakt
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet een springvorm in (26 cm). Meng de appelblokjes met de rum en laat dat even staan.
Klop de boter, suiker, kaneel en zout luchtig met de mixer. Roer daarna één voor één de eieren erbij en mix steeds tot het goed gemengd is. Meng gemalen noten, bakpoeder, bloem en cacao door elkaar en voeg die in porties toe. Schep tot slot de appelstukjes erdoor (niet met de rum, die giet je af en bewaar je voor het glazuur). Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
Bak de taart ongeveer 60 minuten. Laat daarna afkoelen in de vorm.
Meng de poedersuiker, 1 el rum (van de appels), citroensap en eventueel wat water tot een mooi niet te dik glazuur. Strijk dat over de taart en bestrooi met de gehakte hazelnootstukjes.
(recept bewerkt uit het tijdschrift "koken en genieten" - sept 2005)
*********************************************
100!!!
A bit of a festive posting today....it's posting # 100 since this blog started in october 2006. Wow did I make all that? Made so many photo's? Do I really have that much time to spare or do I just neglect other things? However it may be, we take on every cause to celebrate and bake something nice...so there we go..
Chocolate-applecake
4 apples, peeled, cored and cut into large chunks60 ml rum
1 + 3/4 stick soft butter (200 g)
1 cup sugar
1 tsp cinnamon
1 pinch salt
4 large eggs
1,5 cup all-purpose flour
130 g ground filberts
1 heaped tsp bakingpowder
2 TBSP cocaopowder
glaze:
1 cup icing sugar
2 TBSP lemonjuice
3 TBSP filberts, toasted and chopped
Preheat the oven to 320ºF. Grease a round 10" caketin.
Mix the apples with the rum and let it stand for about 20-30 minutes.
Beat the butter, sugar, cinnamon and salt smooth and airy in a mixer. Mix the eggs in one by one, giving it a good mixing after each egg. Add the ground nuts, bakingpowder, flour and cocoa in small amounts and mix.
Drain the applepieces -saving the rum for the glaze) and fold them into the mixture. Put this mixture in the caketin and even the top.
Bake the cake in the preheated oven for about 60 minutes. Take out of the oven and let cool in the tin.
For the glaze: mix the icing sugar, 1 TBSP rum, lemonjuice and maybe some water (if it's too thick) for a not too thick glaze. Put the glaze over the cake and sprinkle with the chopped filberts.
Enjoy!
Gefeliciteerd met de 100ste posting. Tot nu toe jouw blog met heel veel plezier gelezen. Ga zo door!
ReplyDeleteEn ik hoop dat er nog honderden mogen volgen! Hartelijk Gefeliciteerd ik lees je blog telkens met heel veel plezier en die taart bakken we aankomend weekend!
ReplyDeleteGefeliciteerd met deze mijlpaal! Taart ziet er geweldig smakelijk uit en staat hier genoteerd :)
ReplyDeleteWouw 100 alweer!!!! Jeetje had ik ook niet gedacht zo snel en dat je daar allemaal tijd voor had verbaasde ik mij al eerder over.
ReplyDeleteAl heb ik niet altijd tijd om terug te koppelen,ik kijk (bijna) dagelijks en ik gebruik heel veel recepten van je blog en sommigen zelfs al heel vaak inmiddels (die gevulde tomaatjes bv zoooooo lekker).
Van harte gefeliciteerd! en op naar de 1000!!!
Van harte, en ik sluit me aan bij de vorige berichtjes, ga vooral door en laat ons nog lang genieten van je blog.En bij deze ook bedankt voor de lekkere recepten.
ReplyDeleteGroetjes Wil V
Van harte Lien en vooral doorgaan!
ReplyDeleteNou nou, toe maar! En dan worden we nog getrakteerd met een overheerlijke taart. Misschien een lekker recept voor het weekeinde ;o)
ReplyDeleteGa zo verder Lien, ik lees je blog met veel plezier! We kijken al uit naar de volgende 100!
ReplyDeleteGefeliciteerd!
ReplyDelete100...da's niet niks !!!
ReplyDeleteHeel erg van harten en vooral DOORGAAN !
Wij genieten!
Ben weer eens te laat op een feestje maar niettemin van harte en op naar de volgende 100!
ReplyDelete