Ik maak eigenlijk niet vaak muffins, wel cakejes in muffinvormpjes, maar dat is toch niet hetzelfde. Maar al dat gefotografeer in de kastjes leverde (o.a.) een potje op met een rest witte chocoladedruppels, in de diepvries moest ik ergens nog frambozen hebben en muffins maken gaat wel snel, dus maar een keer muffins. Ze waren het proberen zeker waard! Je kunt ze natuurlijk met van alles maken, naar eigen smaak en idee én natuurlijk naar wat je voorraadkastjes te bieden hebben!
250 g bloem
1,5 tl bakpoeder
100 g suiker
1 tl baking soda
2 eieren
2 dl melk
1 tl vanille-extract
50 ml plantaard. olie
130 g witte chocoladedruppels
130 g frambozen (vers of diepvries)
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Roer alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, suiker en baking soda) in een kom door elkaar.Meng alle natte ingrediënten (ei, melk, extract en olie) in een andere kom door elkaar.
Giet het natte mengsel bij de droge en schep met een spatel voorzichtig door, vooral niet te veel roeren, je mag gerust nog klonten zien. Doe hierbij de frambozen (bevoren eventueel in stukjes breken) en de chocoladedruppels en schep voorzichtig door elkaar. Vul een muffinbakvorm bekleed met papieren muffinvormpjes en schep die 3/4 vol.
Bak de muffins ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
**************************************************************
We're more a cupcakeland than a muffinland I guess, but still every once in a while I make some muffins. And with all these cupboardpictures made, I found a pot of white chocolate chips which came in handy. They're good, just try some!
Raspberrymuffins with white chocolatechips (12)
1 3/4 cup all-purpose flour, sifted
1 1/2 tsp baking powder
1/2 cup of sugar
1 tsp baking soda
2 eggs
200 ml milk
1 tsp vanilla-extract
50 ml vegetable oil
130 g white chocolate chips
130 g raspberries (fresh or frozen)
Preheat your oven to 400ºC.
Mix all dry ingredients (flour, baking powder, sugar and baking soda) in a bowl.
Whisk all th wet ingredients together in another bowl (egg, milk, extract and oil).
Then pour the wet mixture in the dry ingredients and stir them very gently together. Then fold the raspberries and chocolate chips in. Please do not overstir, small lumps of flour are no problem.
Then fill up 3/4 of the muffinforms. And bake for about 20 minutes or until golden brown.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment
Thanks for stopping by and taking the time to comment on my blog, the comments are the cherries on the cake!
(PS. rude comments or advertising will be removed without notice)