Hier een recept van een chocolade cake, die net zo lekker is als hij klinkt en net zo slecht voor de lijn als hij lekker is.......mmmmm. Je kunt de amandelen ook vervangen door hazelnoten. Ennuh, misschien helpt het ook wel bij het uitzoeken van een nieuwe camera...goed idee....
Chocolade-espresso cake
200 g (extra) pure chocolade
1 el espressokoffie
1 el cognac of rum
150 g kristalsuiker
150 g boter
100 g gemalen amandelen
5 eieren
poedersuiker voor serveren
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Hak de chocola in stukjes en laat het smelten met de boter, suiker, cognac en espresso in een schaal boven een pan met heet water. Roer het goed door en als alles gesmolten is haal het van het vuur.
Voeg de gemalen amandelen toe en daarna één voor één de eierdooiers erdoor mengen. Klop de eiwitten stijf, roer dan enkele eetlepels door het chocolademengsel om het wat lichter te maken en vouw daarna de rest van het geslagen eiwit voorzichtig erdoor.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm (of taartvorm van 20 cm doorsnede) en bak ongeveer 50 minuten. Laat het eerst wat afkoelen voor je het uit de vorm haalt. De cake zal waarschijnlijk.wat inzakken, maar dat hoort zo. Bestuif met poedersuiker en mmmm.....genieten maar.
(bron: "Old Food"-J. Dupleix)
Ah nee hè zou dat het bij mij ook zijn? Dat stomme ding roept al een week "accu leeg" en ik (technically challenged) maar batterijen vervangen... Jammer dat er niet een schermpje is met "vervang toestel"!
ReplyDelete