Tuesday, July 10, 2007

Hay hay It's a Donna Hay day!

(english? please scroll down)
Dit zag ik vaak staan op amerikaanse blogs... er werd dan een recept van Donna Hay gebakken of gekookt. Ik vind dat een erg leuk idee om zo 'collectief' iets te bakken en dan de resultaten van iedereen te zien. Dit is geen deelname daaraan, maar wel een recept van Donna Hay uit haar boek "Modern classics Deel 2". Het is een fleurige tulband, die ook nog eens heerlijk smaakt.

Marmertulband
250 g zachte boter
270 g witte basterd suiker
2 tl vanille extract
4 eieren
300 g bloem
4 1/2 tl bakpoeder
snufje zout
250 ml melk
rode voedselvloeistof
60 g cacaopoeder, gezeefd
2 el witte basterdsuiker , extra
1 el melk, extra
Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet een tulband vorm in.

Klop de boter, suiker en vanille licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed. Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het mengsel om en om met zout en melk. Verdeel het beslag in 3-en.

Meng 1 deel met de rode kleurstof, 1 deel met de cacao en de extra suiker.

Schep nu steeds van elke kleur een hoeveelheid in de tulbandvorm. draai met een mes erdoorheen om een gemarmerd effect te krijgen. Bak de tulband 50-55 minuten tot de cake gaar is (test met een prikker). Laat afkoelen op een rooster. Je kunt als je wil een simpele suikerglazuur maken van poedersuiker en wat water en erover gieten.

*********************************************

Hay Hay it's a Donna Hay day.

I come along that line several times when I'm looking at English foodblogs. Later I discovered that that was the signal for making or baking a Donna Hay recipe and blogging about it. I did not know Donna Hay then, I do now. I bought one of her books: "Modern classics deel 2"(part 2) with lots of good baking recipes. And this one looked so festive I just had to make it.

Marbled bundt cake
2 sticks soft butter
1 1/4 cup white soft sugar (packed)
2 tsp vanilla extract
4 eggs
2 cups + 2 TBsp all-purpose flour, sifted


4 1/2 tsp baking powder
pinch sakt
1 cup + 1 TBsp milk
red food colouring
1/3 cup cocoapowder, sifted
2 TBsp soft white sugar, extra
1 TBsp milk, extra


Preheat the oven to 360ºF. Butter a bundt cake tin.

Cream the butter, sugar and vanilla until light and fluffy. Add the eggs one by one and whisk well after each one. Stir in the sifted flour and baking powder with milk and salt.
Divide the dough in 3 equal parts. Mix one part with the red food colouring. Mix another part with the sifted cocoapowder and extra sugar.

Spoon in the dough, using a different colour of dough each scoop and go through it with a knive to get a marbled effect.
Bake the bundt cake for 50-55 minutes or until done. (test with a skewer) Let the cake cool on a wire rack.
If you wish you can make a simple glaze with icing sugar and a little water and drizzle this over the cake
Enjoy.

4 comments:

Gea said...

De tulband ziet er fantastisch uit, Lien! Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier een plak van overslaat.

Anonymous said...

Dit is werkelijk een kunstwerkje...dat druipende glazuur op de laatste foto.....:-)

Mari said...

Lien, your bundt pan is to die for! Where did you find it? The cake looks delicious too, it reminds me of Neapolitan ice cream!

Gabriella said...

Hallo Lien,

Ik heb je blog via kennissen gevonden. En ik ben erg blij mee!
Ik ben zelf ook een blogger en al lang op zoek naar Nederlandstalige blogspots.
Je marmertulband zit er verrukkelijk uit! Ik zal regelmatig kijken naar je recepten.

Groetjes,
Gabriella

www.gabriellaskeuken.blogspot.com